2016-10-27 02:15

ULTIMA ORA


Ameninţările teroriste asupra Parisului nu s-au concretizat

 |  08:19
Ameninţările teroriste asupra Parisului nu s-au concretizat

Ministrul francez de interne, Claude Guéant, a confirmat, duminică, că au fost descoperite documente referitoare la o amenințare teroristă “imminentă” împotriva Franței. Acestea au fost identificate într-unul dintre refugiile lui Osama ben Laden din Pakistan.

Ministrul francez de interne a declarat la un post de radio că: “În ultimele zile au circulat unele informații despre care trebuie să vă spun că nu erau suficient de exacte pentru a fi exploatate ca o lovitură sigură”.

Guéant a recunoscut că “este adevărat că au existat documente, dar exploatarea lor este dificilă”. Ministrul a subliniat eventualitatea unei amenințări “prezentată ca iminentă în ultimele zile și care, din fericire, nu s-a concretizat”.  Acesta a explicat că documentele “au făcut totuși obiectul unei analize aprofundate din partea serviciilor americane și aliaților acestora – Franța, Marea Britanie și Germania”.

Ministrul a precizat însă că amenințarea teroristă rămâne “într-adevãr un pericol real” și a îndemnat la vigilență mai ales că “în luna ianuarie, Osama ben Laden, în ultimele sale declarații, a amenințat în mod explicit Franța, din cauza prezenței acesteia în Afganistan”, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-06-08

TAGURI: terorism, Paris, Osama ben Laden, PakistanComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Patru suspecți de terorism, arestați în Belgia Patru militanți islamiști au fost inculpați marți, în Belgia, pentru activități teroriste,... 18 Oct 2016 | (0)
Neputința de stat și șmecheria privată - scandalul participării României la târgul de la Paris Corpul de control al premierului merge în inspecție la Ministerul Economiei, Comerțului și... 19 Oct 2016 | (2)