2017-01-16 20:05

ULTIMA ORA


Ameninţările teroriste asupra Parisului nu s-au concretizat

 |  08:19
Ameninţările teroriste asupra Parisului nu s-au concretizat

Ministrul francez de interne, Claude Guéant, a confirmat, duminică, că au fost descoperite documente referitoare la o amenințare teroristă “imminentă” împotriva Franței. Acestea au fost identificate într-unul dintre refugiile lui Osama ben Laden din Pakistan.

Ministrul francez de interne a declarat la un post de radio că: “În ultimele zile au circulat unele informații despre care trebuie să vă spun că nu erau suficient de exacte pentru a fi exploatate ca o lovitură sigură”.

Guéant a recunoscut că “este adevărat că au existat documente, dar exploatarea lor este dificilă”. Ministrul a subliniat eventualitatea unei amenințări “prezentată ca iminentă în ultimele zile și care, din fericire, nu s-a concretizat”.  Acesta a explicat că documentele “au făcut totuși obiectul unei analize aprofundate din partea serviciilor americane și aliaților acestora – Franța, Marea Britanie și Germania”.

Ministrul a precizat însă că amenințarea teroristă rămâne “într-adevãr un pericol real” și a îndemnat la vigilență mai ales că “în luna ianuarie, Osama ben Laden, în ultimele sale declarații, a amenințat în mod explicit Franța, din cauza prezenței acesteia în Afganistan”, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-06-08

TAGURI: terorism, Paris, Osama ben Laden, PakistanComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image