2017-01-20 13:58

ULTIMA ORA


Americanii construiesc primul aeroport spațial din lume

 |  22:33
Americanii construiesc primul aeroport spațial din lume

Americanii construiesc în deşertul din New Mexico primul aeroport spaţial din lume. Aeroportul  va avea o mărime de  728.500 de hectare.

Început în 2006, Spaceport America, care se află în Las Cruces, New Mexico, va fi gata în circa nouă luni, iar investiţia se ridică la 209 milioane de dolari, potrivit The Wall Street Journal, citat de Adevărul.ro. În prezent sunt finalizate o pistă, un hangar cu design futurist şi un centru de operaţiuni în forma unui dom.

Virgin Galactic doreşte să devină prima companie comercială specializată în turismul spaţial. Compania are în teste nava SpaceShipTwo, iar cea mai optimistă dată pentru începerea zborurilor este primul trimestru al anului 2013, potrivit Mediafax. Până în prezent, 330 de clienţi au plătit în total 45 de milioane de dolari pentru a-şi rezerva un loc la bordul acestei navete cu şase locuri. Odată ajunşi în spaţiu, turiştii vor putea să admire din interiorul navetei, prin câteva hublouri, planeta Terra. Naveta, concepută de inginerul Burt Rutan, a efectuat în 2010 un prim zbor de testare, sub aripile navei-mamă, deasupra unui deşert din California. Miliardarul britanic Sir Richard Branson, patronul Virgin Galactic, dorește ca în viitor să inaugureze hoteluri de lux în spaţiu, ce vor putea fi utilizate ca viitoare baze de aprovizionare şi odihnă pentru astronauţi, în lungul lor zbor către Lună.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-04-12

TAGURI: New Mexico, Aeroport, Spaceport, Vigin GalacticComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image