2017-01-18 03:41

ULTIMA ORA


Amnesty International cere noi investigaţii privind închisorile CIA

 |  10:26
Amnesty International cere noi investigaţii privind închisorile CIA

În urma dezvăluirilor unui ziar german privind noi dovezi ale existenţei unei închisori secrete a CIA la Bucureşti, Amnesty International a cerut joi autorităţilor române să redeschidă investigaţiile privind existenţa unor astfel centre de detenţie secrete pe teritoriul României.

Noi dovezi convingătoare că CIA a închis şi torturat 'suspecţi de terorism' în state europene, între care şi România, în anii care au urmat atacurilor teroriste de la 11 septembrie 2001 din SUA, au fost publicate joi de Süddeutsche Zeitung. Ziarul german deține informaţii de la foşti agenţi CIA potrivit cărora România, dar şi Polonia şi Lituania, ar fi găzduit centre de detenţie secrete.  'Timp de mulţi ani, am cerut guvernului român să explice clar implicarea sa în programul centrelor de detenţie secrete ale CIA (…) Autorităţile române trebuie să răspundă acum acuzaţiilor potrivit cărora un centru de detenţie secret a fost localizat pe teritoriul ţării şi mai multe persoane au fost închise acolo. Simplele dezminţiri nu-şi mai au rostul', a afirmat Nicola Duckworth, directorul pentru Europa şi Asia Centrală al Amnesty International. Guvernul român a susținut, în noiembrie, că nu a existat nici o dovadă a acuzaţiilor privind implicarea sa în programul CIA de predare a suspecţilor de terorism sau a existenţei unor centre de detenţie secrete pe teritoriul românesc și a refuzat să redeschidă ancheta în legătură cu închisorile secrete. O anchetă internă secretă condusă de Guvernul român în 2007 a ajuns la concluzia că aceste acuzaţii erau 'fără fundament', deși rapoarte ale Adunării Parlamentare a Consiliului Europei şi Parlamentului European au susţinut, încă din 2005, că România ar fi găzduit un centru de detenţie al CIA.

'România trebuie să realizeze acum o anchetă independentă, amănunţită şi eficientă privind aceste noi informaţii (…) Un refuz de a investiga rolul său în programul CIA al închisorilor secrete reprezintă o încălcare gravă a angajamentelor României în domeniul drepturilor omului', a subliniat Nicola Duckworth, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-11-04

TAGURI: Amnesty_International, CIA, închisoriComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

S F TRUCURI IEFTINE ALE GERMANIEI CARE VREA SA NE
10 Dec 2011

poi dubele aduceau docume nte de la politie, jandar merie, pompieri ,minister e, ambasade si erau insot ite, pazite , pentru ca a sa se transporta si cores pondenta secreta si docum entele consulari si diplo matice. numai baliverne s i intoxicare . acum distr ageti atentia de la probl eme. le sugerati catorva amarati care sunt dornici de barfe si de afirmarec ate o idee si ei reproduc si ei ce li s-a cerut :) ))

Adauga un comentariu

Random image