2017-01-23 20:58


ANAF: Galaxy Tobacco a produs şi comercializat ilegal ţigarete în valoare de 10 mil. euro

 |  13:00
ANAF: Galaxy Tobacco a produs şi comercializat ilegal ţigarete în valoare de 10 mil. euro

Autoritatea Naţională a Vămilor (ANV) astabilit că în antrepozitul fiscal din Sfântu Gheorghe producătorul de ţigareteGalaxy Tobbacco a produs şi comercializat ilegal 100 milioane de ţigarete, cu ovaloare de piaţă de 10 milioane euro, care au fost expediate în UE şi ţăriţerţe în regim suspensiv.

În urma unui"amplu control" demarat în 24 martie, ANV a stabilit că înantrepozitul fiscal din Sfântu Gheorghe au fost produse în ultimii doi ani unnumăr de 10.000 de baxuri (100 milioane de ţigarete) fără acordul titularuluide marcă, marfă care a fost expediată în ţări membre ale Uniunii Europene şiţări terţe, în regim suspensiv de la plata accizei.

"S-aconstatat, totodată, că pachetele de ţigarete nu aveau aplicate timbre fiscalepentru ţările de destinaţie, pe pachete apărând inscripţia «only for dutyfree». Dacă marfa ar fi fostcomercializată în România, valoarea medie de piaţă s-ar fi ridicat la 40milioane de lei, adică aproximativ 10 milioane euro ",potrivit unui comunicat al ANAF.

AgenţiaNaţională de Administrare Fiscală a anunţat că echipele mobile ale ANV auidentificat peste 3.000 de baxuri conţinând 30.000.000 de ţigarete marca JinLing, produse în antrepozitul fiscal aparţinând societăţii Galaxy Tobacco,situat în oraşul Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna, şi care erau destinatecomercializării pe pieţele europene sau ale ţărilor terţe fără a fi întrunitecerinţele legale.

Valoareaestimată de piaţă a tigaretelor, dacă acestea ar fi fost comercializate înRomânia, este de 12 milioane de lei (aproape 3 milioane de euro).

ANAF amenţionat că în prezentse efectuează verificări cu privire la legalitatea producţiei acestui lot deţigarete.

Având învedere cele constatate, ANV a anunţat că va sesiza organele de cercetare şiurmărire penală.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639241-01-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image