2018-07-18 00:14


ANAF va debloca conturile TVR

 |  15:43
ANAF va debloca conturile TVR

Executivul a decis deblocarea conturilor TVR de către Fisc timp de şase luni. Pe 21 mai, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală decis blocatarea în totalitate a fondurilor televiziunii publice, din cauza datoriilor acumulate către bugetul de stat.

Pe data de 21 mai ANAF a blocat în totalitate conturile operaţionale ale Televiziunii Române, din cauza datoriilor acumulate către bugetul de stat, din 2005 până la finalul anului 2011, în valoare de 272.699 mii lei. Referitor la acest subiect, premierul Victor Ponta a declarat: "Am adoptat o hotărâre de guvern pentru ca Televiziunea Română să poată să funcţioneze în continuare. În acelaşi timp însă sunt absolut convins că la TVR trebuie în perioada imediat următoare o acţiune de depolitizare, dar şi de eficientizare a managementului acestei instituţii".

Radu Călin Cristea, directorul general interimar al Televiziunii Române, a declarat, pentru MEDIAFAX, că decizia Guvernului de a permite ANAF să deblocheze conturile TVR, pentru o perioadă de şase luni, asigură televiziunii publice "o gură de oxigen" şi o fereşte "de situaţii umilitoare". "Acest gest de înţelegere al Guvernului asigură TVR o gură de oxigen şi fereşte Televiziunea Română de situaţii umilitoare în care ar fi fost pusă", a spus Cristea, făcând referire la faptul că, în prezent, din cauza conturilor blocate, Televiziunea Română nu poate plăti servicii esenţiale.

Totodată, Radu Călin Cristea a spus că, în situaţia în care Guvernul a aprobat deblocarea conturilor TVR pentru şase luni, calitatea programelor televiziunii publice nu va fi afectată. "În această situaţie, sperăm că actul calitativ al emisiunilor TVR nu va fi afectat, aşa cum ar fi fost dacă decizia blocării conturilor ar fi fost menţinută", a spus Cristea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-01-27

TAGURI: Conturi, TVR, deblocate, ANAF

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova