2017-01-18 12:34

ULTIMA ORA


ANAF verifică jurnaliştii, artiştii şi alţi contribuabili care nu au plătit TVA la bugetul de stat

 |  13:25
ANAF verifică jurnaliştii, artiştii şi alţi contribuabili care nu au plătit TVA la bugetul de stat

ANAFa declanşat inspecţii fiscale la persoanele fizice care au avut în 2006-2010venituri impozabile din activităţi independente, drepturi de proprietate intelectualăşi contracte de colaborare peste plafonul de scutire de la plata TVA prevăzutde legislaţia aplicabilă în perioada respectivă.

"Înurma analizei de risc, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) aconstatat că există persoane fizice care au obţinut venituri din drepturi deproprietate intelectuală, din contracte de colaborare şi din activităţiindependente, care, deşi au depăşit plafonul de scutire de la plata TVA, nus-au înregistrat în scopuri de TVA şi pe cale de consecinţă nu au plătit taxacuvenită la bugetul de stat.

Printrepersoanele verificate se numără jurnalişti, analişti financiari, analiştipolitici, artişti şi moderatori de emisiuni TV.

"Cutoate că suntem conştienţi de atacurile mediatice la care suntem şi vom fiexpuşi în urma acestor inspecţii fiscale, verificările vor continua până laultima persoană. Nimeni nu este mai presus de legea fiscală. Persoanele fizicecare au obţinut aceste venituri şi au depăşit plafonul prevăzut în lege aveauobligaţia de a se înregistra ca plătitori de TVA la organele fiscale de careaparţin. Ar fi trebuit să-şi onoreze obligaţiile faţă de stat conformreglementărilor legale în vigoare", a declarat în comunicat preşedinteleANAF, Sorin Blejnar.

Blejnara fost acuzat în ultima perioadă în repetate rânduri atât de oameni politicidin opoziţie, dar şi de foşti şi actuali angajaţi din Vamă că ar fi"regina" corupţiei din vămi. Şeful ANAF a respins acuzaţiile şi asusţinut că asupra sa are loc o presiune mediatică.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-09-03Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image