2017-01-24 19:33


Anders Breivik rămâne în arest şi izolare completă

 |  16:58
Anders Breivik rămâne în arest şi izolare completă

Tribunalul norvegian din Oslo care judecă procesul în care Anders Behring Breivik este acuzat de uciderea a 77 de persoane a hotărât prelungirea mandatului de arestare pentru încă două luni, informează BBC. Autorităţile norvegiene au precizat că, cel puţin în următoarele 30 de zile, Breivik va fi deţinut în stare de izolare completă.

Anders Breivik a fost arestat pe 22 iulie, după ce a masacrat 69 de persoane pe insula Utoeya, în apropiere de Oslo, el recunoscând că a organizat şi atentatul cu bombă din apropierea sediului mai multor clădiri guvernamentale, în urma căruia alte opt persoane şi-au pierdut viaţa.

Procurorii au cerut arestarea pentru 60 de zile, o procedură considerată excepţională în justiţia norvegiană. Judecătorul a acceptat cererea şi a dispus ca în primele 30 de zile, detenţia lui Breivik să aibă loc în condiţii de izolare completă. Ulterior, hotărârea de izolare completă a fost extinsă şi pentru restul de 30 de zile pe care Breivik le-a petrecut în arest. El va rămâne în arest până cel puţin pe 17 noiembrie, urmând ca starea de izolare completă să se încheie cel devreme pe 14 octombrie. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-08-29Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image