2017-01-24 09:08


Angajaţii MAI fără pregătirea necesară nu vor să învețe

 |  08:29
Angajaţii MAI fără pregătirea necesară nu vor să învețe

Ministrul de Interne, Traian Igaş, a afirmat joi, la Şcoala de vară a tinerilor PDL, că în perioada 2007 – 2008 Ministerul Afacerilor Interne(MAI) a recrutat persoane care nu au o pregătire necesară posturilor ocupate și care, mai grav, nu vor să învețe.

"În anii 2007 şi 2008 mulţi oameni au fost încadraţi în structurile MAI printr-o uşă laterală, chiar dacă nu aveau pregătirea necesară. Nu este o tragedie dacă nu sunt 100 la sută pregătiţi şi vor să înveţe, dar nu vor. Sunt tineri protejaţi de unii şi de alţii", a declarat Igaş.

Ministrul a subliniat că procesul de disponibilizare este un efect al recrutării unui număr mare de presoane nepotrivite, iar acelora care se simt bine pregătiți nu trebuie sa le fi frică de concediere."Dacă eşti absolvent al Academiei şi îţi faci datoria, ai încredere că rămâi în structurile statului. Dacă nu existau aceşti angajaţi pe uşa laterală, nu am fi ajuns să disponibilizăm un număr important de angajaţi", a explicat acesta, conform .

Igaş a declarat că doreşte ca poliţiştii să fie cât mai aproape de cetăţean şi că numărul poliţiştilor din România este mai mare decât în alte state europene."Numărul poliţiştilor şi al celor care asigură ordinea publică în România este mult mai mare decât în alte state europene. Încercăm să-i scoatem pe cei care astăzi au activitate nevăzută de dumneavoastră, fără mare implicare, şi să-i aducem mai aproape de cetăţeni", a mai adăugat ministrul.

Traian Igaş a explicat că instituțiile de învățământ abilitate trebuie sa formeze un număr de poliţişti suficient, “nici mai mult, nici mai puţin.”

Ministrul a precizat că jumătate dintre cei peste 63.000 de angajați ocupă o funcţie pentru care nu au o pregătire sau experienţă şi au fost angajaţi din "surse externe", potrivit .


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-02-12

TAGURI: Igaș, MAIComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


FUNCTIONARUL PUBLIC EMIGRANT
02 Sep 2011

In cadrul procesului de selectie a candidatilor pentru incadrare directa ori admitere in invatamantul propriu din TOATE MINISTERELE dar si in SPP, STS, Avocatul Poporului, ANI, DNA, DGA, ANAF , Garda Financiara, s-au folosit metode sofisticate de aranjare a blaturilor. Cu cat s-a facut publicitate mai mare eliminarii vulnerabilitatilor sau cresterii exigentei referitoare la obiectivitatea concursurilor cu atat mai mult a crescut si valoarea „onorariilor” pretinse pentru promovare frauduloasa, sub pretextul cresterii riscurilor. Astfel cei admisi prin asemenea cai si mijloace vor avea suficiente motive pentru perpetuarea spiritului de imoralitate in sistemele respective. Un element de rationalitate si factor important in gestionarea resurselor umane in tarile din U.E il constituie, in cadrul procesului de selectie, pentru imbunatatirea independentei, integritatatii si competentei profesionale, mentinerea unui procent cuprins intre (3-5)% a celor proveniti din randul rudelor cadrelor sistemelor in totalul admisilor sau incadratilor. Acest aspect, in politicile CLIENTELARE de personal desfasurate in ultimii 20 de ani, a fost total neglijate, ba mai mult s-a incurajat la maxim cresterea acestei ponderi ceea ce a condus la diluarea autoritatilor statului
Random image