2018-12-13 16:22


Angela Gheorghiu, invitată de onoare a lui Medvedev

 |  16:28
Angela Gheorghiu, invitată de onoare a lui Medvedev

După lucrările costisitoare de restaurare şi modernizare începute în 2005, soprana română Angela Gheorghiu a cântat vineri seară, la redeschiderea oficială a Teatrului Balşoi din Moscova, în calitate de invitată de onoare a preşedintelui rus Dmitri Medvedev.

În urma unei perioade de şase ani de lucrări de renovare, care au redat Teatrului Balşoi o strălucire imperială, instituția a găzduit vineri seară o gală specială, în faţa unui număr impresionant de invitaţi de marcă, difuzată în direct în 36 de ţări.

Gala a fost transmisă în exclusivitate la Bucureşti la Opera Naţională, dar şi la Sibiu (Centrul Cultural Habitus din Piaţa Mică) şi Timişoara (Aula Bibliotecii Centrale Universitare "Eugen Todoran").

În urma invitaţiei speciale de la Washington, din 6 decembrie 2009, unde a interpretat două arii la gala Kennedy Honors, în prezenţa preşedintelui Barack Obama, dar şi a numeroaselor vedete hollywoodiene, Angela Gheorghiu a participat la o nouă întâlnire la cel mai înalt nivel, la Teatrul Balşoi din Moscova.

Programul serii a cuprins un montaj cu imagini ce au prezentat reconstrucţia clădirii, o paradă a decorurilor realizate de mari scenografi ai teatrului, fragmente cunoscute din spectacole de operă sau de balet și s-a încheiat cu o paradă care a prezentat întreaga distribuţie a teatrului.

La gală au participat soliştii, compania de balet şi orchestra Teatrului Balşoi, regia manifestării fiind semnată de Dmitri Ceniakov, iar conducerea muzicală a evenimentului aparţinând lui Vassili Sinaiski.

Înainte de ridicarea cortinei, Dmitri Medvedev, într-o scurtă alocuţiune, a adus un omagiu "uneia dintre cele mai importante imagini de marcă ale Rusiei". Evenimentul a debutat în mod surprinzător cu zgomote produse de utilaje de şantier şi de pneuri, evocând cei şase ani de restaurare şi renovare a acestei clădiri istorice. Au urmat apoi cântecele corului Teatrului Balşoi, ai cărui membri au purtat costume speciale, salopete albastre şi căşti de şantier albe şi portocalii. Un spectacol de balet susţinut de balerinele teatrului a urmat cântecelor corului.

Preşedintele Medvedev şi invitaţii acestuia, printre care Mihail Gorbaciov, Vladimir Putin, dar şi actriţa italiană Monica Bellucci, au fost încântați de interpretarea sopranei române Angela Gheorghiu şi a sopranei franceze Natalie Dessay. Ulterior, aceștia au admirat evoluţiile unor stele ale baletului rus, precum Svetlana Zakharova, Natalia Osipova şi Ivan Vasiliev, potrivit Mediafax.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-02-22

TAGURI: Dmitri Medvedev, Angela Gheorghiu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...