2017-01-20 18:11

ULTIMA ORA


Angela Merkel: Parisul şi Berlinul 'nu vor abandona euro'

 |  07:36
Angela Merkel: Parisul şi Berlinul 'nu vor abandona euro'

La finalul unei reuniuni de criză în privinţa Greciei, la Cannes, cancelarul german, Angela Merkel, a dat asigurări, miercuri seară, că Parisul şi Berlinul 'nu vor abandona euro' chiar dacă poporul grec decide să renunţe.

'Dacă poporul grec spune că nu doreşte (…) îl vom respecta, dar nu vom abandona euro', a declarat Angela Merkel, alături de preşedintele Nicolas Sarkozy. Merkel a dat asigurări că Germania şi Franţa vor să continue 'să ajute' Atena, dar în cazul în care poporul grec dorește o eventuală ieşire din zona euro liderii UE sunt pregătiți pentru o asemenea situație.

'Dorim stabilitatea zonei euro, de preferinţă cu Grecia decât fără, dar datoria de a păstra această stabilitate rămâne prioritară', a adăugat oficialul german. Cancelarul german consideră că prin anunțul unui refrendum în Grecia au fost bulversate condiţiile 'psihologice' şi a cerut o 'accelerare' pe viitor a aplicării în practică a măsurilor 'corecte'.

Întrebată despre dineul de lucru în compania premierului grec, Georgios Papandreou, a responsabililor europeni şi directoarei generale a FMI, Christine Lagarde, cancelarul german a răspuns că 'a fost greu' și că a fost o 'sesiune dificilă', informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-06-26

TAGURI: Grecia, Merkel, euroComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image