2016-10-25 08:13

ULTIMA ORA


ANI acuză un consilier general al municipiului Bucureşti

 |  11:12
ANI acuză un consilier general al municipiului Bucureşti

Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Elena Cruceanu, consilier general în cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), a încălcat regimul juridic al incompatibilităţilor. Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice Bucureşti, aflată în subordinea CGMB, a încheiat două contracte de prestări servicii cu SC Con Civitas SRL, companie la care Adrian Cruceanu, soţul Elenei Cruceanu, deţine calitatea de asociat şi funcţia de administrator, potrivit unui comunicat al ANI. Consilierii locali sau judeţeni, care au funcţia de administrator sau asociat la societăţile comerciale cu capital privat, nu pot încheia contracte comerciale de prestări de servicii cu instituţiile sau regiile autonome de interes local aflate în subordinea ori sub autoritatea consiliului local sau judeţean, conform normelor legale.

Legea este valabilă şi în cazul în care funcţiile sau calităţile respective aparțin soţului sau rudelor de gradul I ale alesului local. Cu excepţia funcțiilor câștigate prin proces electoral, pe o perioadă de 3 ani, orice altă funcţie sau o demnitate publică poate fi retrasă în cazul în care o persoană se află în stare de incompatibilitate, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-01-06

TAGURI: ANI, Elena Cruceanu



Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Elena Udrea, la DNA: Este un dosar de campanie Elena Udrea a declarat vineri, că a fost chemată la DNA pentru a i se comunica extinderea... 21 Oct 2016 | (4)
Deputatul Elena Udrea, la DNA pentru noi audieri Elena Udrea a venit vineri dimineaţa, la sediul DNA, pentru a fi audiată de procurorii... 21 Oct 2016 | (3)