2017-01-17 21:52

ULTIMA ORA


ANM anunţă 'freezing rain'

 |  17:10
ANM anunţă 'freezing rain'

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a avertizat, sâmbătă, că un fenomen de ploaie îngheţată ('freezing rain'este prezent, la ora actuală, la nivel local în Muntenia şi, izolat, în Dobrogea, sudul Moldovei şi Oltenia, însă acesta se va diminua până la primele ore ale dimineţii de duminică.

'Fenomenul de polei sau aşa-numitul 'freezing rain' de care se tot vorbeşte a apărut la nivel local în Muntenia şi, izolat, în Dobrogea, sudul Moldovei şi Oltenia. Tot în aceste zone, fenomenul va persista astăzi (sâmbătă, n.r.) urmând ca de duminică acesta să se diminueze. E bine de menţionat că un astfel de fenomen apare o dată la două-trei ierni', a menţionat ANM. 

ANM 'infirmă categoric' informaţiile vehiculate conform cărora fenomenul de ploaie îngheţată ar urma să se extindă la nivelul întregii ţări.

Datorită ninsorilor abundente, viscolului şi poleiului, la ora actuală este în vigoare atenţionarea de cod galben valabilă în toată ţara până duminică, la ora 20:00. Vântul va sufla cu până la 60 km/h, mai ales în sud şi sud-est, iar în toate zonele ţării, începând din sud-vest, se vor semnala ninsori abundente însoţite de viscol, potrivit ANM. De asemenea, la munte, vântul va sufla cu rafale de până la 90 km/h, viscolind şi spulberând zăpada, care va depăşi 20 de centimetri, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-11-21

TAGURI: freezing_rain, AMN, poleiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image