2017-01-23 10:36


Antonescu: Strategia electorală a PDL nu include regionalizarea

 |  07:35
Antonescu: Strategia electorală a PDL nu include regionalizarea

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat că PDL şi preşedintele Traian Băsescu, bazându-se pentru alegerile din acest an pe comasarea localelor cu parlamentarele şi racolare de aleşi de la USL, au renunţat la ideea de regionalizare.

'Cred că s-a renunţat la povestea cu regionalizarea cel puţin până la noi ordine nu atât datorită rezistenţei UDMR, ci datorită calculului pe care actuala Putere l-a făcut că regionalizarea nu salvează nimic din dezastrul electoral care o aşteaptă. Nu sunt foarte convins că Traian Băsescu insistă sincer pentru regionalizare până la sfârşitul anului, aşa cum a spus, cred că doreşte doar să se arate în faţa studenţilor din diaspora consecvent cu nişte idei de ale sale reformatoare, chipurile', a explicat președintele PNL. Potrivit lui Antonescu, regionalizarea ar fi politizat şi mai mult votul, pentru că pe spaţii mai mari votul devine 'mai politic', și ar fi provocat un mare haos instituţional cu repercusiuni direct la electorat.

'Personalităţi de anvergură regională PDL nu are în niciun caz în mai mare măsură decât USL. Atunci combinaţia care să le dea ceva şanse este comasare plus racolare, pentru că nu întâmplător în finalul anului trecut consacrarea comasării s-a conjugat cu operaţiuni spectaculoase de transferare cu forţa de transfugi politici, din nou. Ofensiva va fi majoră asupra aleşilor locali cu şanse, iar cei mai mulţi sunt la USL, în speranţa că aceşti oameni trec de partea cealaltă sub şantaj şi alte tipuri de constrângere şi duc cu ei şi voturile pe care le au. Alesul local duce nişte voturi după el', a declarat Antonescu, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-11-16

TAGURI: Antonescu, Băsescu, PDL, PNL, regionalizareComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image