2017-01-22 05:35

ULTIMA ORA


Antonio Tajani (CE): Pregătim un pachet de 80 miliarde euro pentru inovaţie

 |  19:31
Antonio Tajani (CE): Pregătim un pachet de 80 miliarde euro pentru inovaţie

Comisia Europeană a propus un pachet de finanţare de 80 miliarde de euro pentru inovaţie, alte 2,4 miliarde de euro urmând să fie alocate ca sprijin pentru competitivitate, finanţarea IMM-urilor şi turism, a declarat ieri, la Bucureşti, vicepreşedintele Comisiei Europene, Antonio Tajani, care este şi responsabil pentru Industrie şi Antreprenoriat.

"Ştiaţi că doar 25% dintre IMM-urile noastre lucrează dincolo de frontiera naţională şi doar 13% dincolo de frontierele Europei? Trebuie să explorăm noi pieţe pentru o economie aplicată şi competitivă. Şi asta se poate face doar prin inovare şi cercetare. Am pregătit un pachet de 80 de miliarde de euro pentru inovaţie, şi încercăm să schimbăm regula accesului la finanţare întrucât IMM-urile au probleme cu accesul la finanţare şi aceste reguli trebuie schimbate", a explicat Tajani.

Acesta a precizat că pe lângă cele 80 de miliarde de euro vor mai fi alocate 2,4 miliarde de euro pentru competitivitate, venture capital (finanţarea IMM-urilor) şi turism.

Oficialul CE a subliniat că lupta cu deficitele publice nu este suficientă pentru ca Europa să iasă din criză. Este nevoie de competitivitatea bazată pe ştiinţă aplicată. "Doar aşa putem utiliza aceste tehnologii pentru a pune baza unei economii competitive, unei economii axate pe calitate şi nu cantitate, pentru că altfel vom pierde lupta cu ţări ca India, Rusia sau China", a spus Tajani.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-10-03Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image