2017-01-18 16:56

ULTIMA ORA


Anunţ oficial: MAI va disponibiliza 9.000 de oameni în perioada următoare

 |  13:52
Anunţ oficial: MAI va disponibiliza 9.000 de oameni în perioada următoare
Ministrulde Interne, Traian Igaş a declarat, miercuri, că vor fi disponibilizaţi din MAIaproximativ 9.000 de oameni, arătând că încă nu este o "cifrăconturată" şi că numărul de 18.000 vehiculat este "în imaginaţiaunora".

"Numărul de 18.000 este în imaginaţiaunora. Niciodată nu am avansat un număr clar, pentru că nu am finalizat acestproces de a identifica toate poziţiile care trebuie eliminate din schemă",a afimat Igaş.

Întrebatcare ar fi numărul de persoane disponiblizate, Igaş a răspuns că acesta este deaproximativ nouă mii, dar că nu este o cifră clar conturată. "Ne oprim undeva la jumătate,aproximativ nouă mii, dar nu este o cifră clar conturată",a adăugat Traian Igaş.

El a maispus că vor fi disponibilizaţi "cu precădere" cei care nu şi-au făcutdatoria, au abateri, au dosare penale. "Vor pleca cei care nu şi-au făcut datoria, vor rămâne ceicare sunt profesionişti sută la sută, din toate structurile",a arătat ministrul de Interne.

El a maispus că MAI are un proiect de lege pe acestă temă care va intra săptămânaviitoare în dezbaterea Senatului, în procedură de urgenţă. Ministrul a adăugatcă abia după ce se va trece şi de Camera Deputaţilor va fi "pasuldoi", când se va comunica numărul exact de persoane care vor fidisponiblizate.

BugetulMinisterului Administraţiei şi Internelor (MAI) avizat, în decembrie 2010, înComisiile reunite de apărare şi ordine publică din Parlament este deaproximativ 1,7 miliarde de euro, respectiv 1,38 la sută din PIB, acestaprevăzând totodată şi disponibilizarea a 18.000 de angajaţi în 2011, în douăetape.

Potrivitdocumentului avizat de comisiile reunite de apărare şi ordine publică, în primaparte a anului viitor vor fi disponibilizaţi peste 7.900 de angajaţi, numărulde salariaţi ai MAI ajungând astfel la aproximativ 141.000.

În a douaparte a anului 2011, alţi 10.000 de angajaţi din structurile de ordine publicăvor fi disponibilizaţi, pentru a face economii la cheltuielile de personal,conform aceluiaşi document.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-04-29Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image