2017-01-18 23:03

ULTIMA ORA


Apele Române: Debitul Dunării continuă să scadă

 |  14:15
Apele Române: Debitul Dunării continuă să scadă

Debitul Dunării la intrarea în ţară continuă să scadă, până la sfârşitul săptămânii urmând să ajungă la 2.250 mc/s, însă nu vor fi restricţii în alimentarea cu apă a populaţiei, a anunţat, luni, Administraţia Naţională "Apele Române" (ANAR).

Potrivit Administraţiei Naţionale "Apele Române", luni, 19 septembrie, debitul Dunării la intrarea în ţară, în secţiunea Baziaş, este în uşoară scădere faţă de zilele precedente, respectiv de 2.350 mc/s, fiind sub media multianuală a lunii septembrie, de 3.800 mc/s.

În perioada următoare, debitele Dunării în secţiunea Baziaş îşi vor menţine tendinţa de scădere, ajungând în 25 septembrie la un debit de 2.250 mc/s. Cel mai scăzut debit din ultimii 50 de ani a fost înregistrat în anul 2003, când Dunărea la intrarea în ţară a fost un debit de 1.600 mc/s, au precizat, luni, reprezentanţii ANAR într-un comunicat de presă.

În aval de Porţile de Fier debitele au fost în scădere pe sectoarele Calafat-Olteniţa, Cernavodă-Hârşova şi la Galaţi, staţionare la Gruia şi la Călăraşi, în creştere pe sectoarele Vadu Oii-Brăila şi Isaccea-Tulcea.

"Datorită măsurilor de exploatare convenite, atât la nivelul A.N. Apele Române, cât şi la nivelul S.C. Hidroelectrica S.A., nivelurile în lacuri sunt menţinute constante, în vederea asigurării unei rezerve de apă suficiente pentru o lungă perioadă de timp. Având în vedere situaţia hidrologică actuală, Administraţia Naţională «Apele Române» monitorizează 24 h din 24 şi anunţă că, la această oră, în toate secţiunile de control, debitele sunt suficiente pentru asigurarea cerinţelor de apă pentru toate folosinţele, atât pentru populaţie, cât şi pentru industrie. De asemenea, nu sunt semnalate cazuri de mortalitate piscicolă", au spus reprezentanţii ANAR, citaţi de Mediafax.

Potrivit acestora, în conformitate cu prognozele hidrologice în perioada imediat următoare, nu sunt estimate restricţii pentru sistemele de alimentare cu apă în regim centralizat.

Printre oraşele alimentate din Dunăre sunt Drobeta-Turnu Severin, Calafat, Corabia, Turnu Măgurele, Zimnicea, Giurgiu, Oltenia, Călăraşi, Slobozia, Cernavodă, Brăila, Galaţi şi Tulcea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-08-28Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image