2017-01-24 19:36


Aproape 300 de mineri, în marş de protest spre CNH Petroşani

 |  13:08
Aproape 300 de mineri, în marş de protest spre CNH Petroşani

Aproximativ 300 de mineri din schimburile 1 şi 2 de la exploatarea minieră Lonea au plecat miercuri într-un marş de protest spre sediul Companiei Naţionale a Huilei din Petroşani.

Nemulţumiţi de faptul că administraţia nu respectă prevederile unui protocol prin care ar fi urmat să primească o sumă de bani în plus la sporul de pericol, minerii au refuzat să intre în subteran, în cursul dimineţii de miercuri.

Protestatari sunt îmbrăcaţi în salopetele de lucru şi scandează "Minerii şi Valea şi-au pierdut răbdarea", "Veniţi cu noi", dar şi lozinci antiguvernamentale şi antiprezidenţiale.  Minerii vor parcurge aproape 7 kilometri prin oraşul Petrila şi apoi prin Petroşani pentru a ajunge la sediul CNH.  Alţi mineri de la exploatările din Valea Jiului au declanşat acţiuni de protest, în cursul dimineţii, cu aceleaşi revendicări.  Reprezentanţii Companiei Naţionale a Huilei negociază cu reprezentanţii minerilor protestatari în legătură cu solicitările acestora privind creşteri salariale şi condiţii mai bune de muncă, a declarat miercuri ministrul Economiei, Ion Ariton. "Negociază cu conducerea CNH. Minerii au ieşit din mină. Solicită salarii mai mari şi condiţii mai bune de muncă. Negociem şi le dăm", a afirmat ministrul, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-10-17

TAGURI: Petroșani, mineri, protest, LoneaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image