2017-01-19 21:49

ULTIMA ORA


Aproape 50 de victime în Europa de Est datorită frigului

 |  10:30
Aproape 50 de victime în Europa de Est datorită frigului

Autorităţile din ţările est-europene au anunţat, luni, că aproape 50 de persoane au decedat în urma temperaturilor scăzute care afectează de câteva zile aceste zone ale Europei.

Autoritățile au anunţat, luni, că zece persoane au murit din cauza frigului în Polonia, unde au fost până la minus 27 de grade Celsius, înregistrate cu precădere în regiunile din sud-est. În noiembrie, decembrie și ianuarie, în Polonia, au murit în total 46 de persoane din cauza frigului. Potrivit unei purtătoare de cuvânt a poliţiei naţionale, graţie "unui început de iarnă deosebit de blând", cifrele sunt net mai mici decât în anii precedenţi și se referă la persoane fără adăpost, cele care au făcut abuz de alcool şi persoane în vârstă.

Conform Ministerului ucrainean al Sănătăţii, 18 persoane, majoritatea fără adăpost, au fost găsite decedate pe străzi datorită temperaturilor scăzute. Numai în regiunea Lugansk (est) au murit șase persoane. În unele regiuni din Ucraina, potrivit serviciului meteorologic, temperaturile urmează să scadă zilele acestea până la minus 30 de grade Celsius.

În Bulgaria temperaturile au scăzut până la minus 24 de grade Celsius. Presa bulgară menţiona luni cinci morţi în total din cauza viscolului de săptămâna trecută, majoritatea victimelor fiind persoane în vârstă, care s-au pierdut pe o stradă din apropierea satului lor.

Cele mai scăzute temperaturi au fost înregistrate luni la Cirpan (sud), de minus 24 de grade Celsius, şi la Sevlievo (centru), cu minus 23,4 grade Celsius. Serviciul de meteorologie prevede temperaturi şi mai scăzute în zilele următoare. Datorită fracturilor, spitalizările au crescut în mod semnificativ, iar peste 170 de şcoli au fost închise, ca de altfel și portul Varna (nord-est) de la Marea Neagră.

Patru persoane au murit începând de duminică din cauza valului de frig înregistrat în ultimele zile în România. Potrivit Ministerului Sănătăţii, bilanţul deceselor provocate se ridică la şase. O octogenară găsită moartă în grădina sa şi un bărbat fără adăpost se numără printre victimele frigului. Majoritatea judeţelor sunt vizate de cod portocaliu până vineri, din cauza temperaturilor de până la minus 27 de grade Celsius.

În Serbia, trei persoane au murit sâmbătă şi duminică în vestul ţării din cauza ninsorilor abundente, care au perturbat, de asemenea, traficul rutier în sudul ţării. Ninsorile de la acest sfârşit de săptămână au perturbat puternic traficul rutier şi alimentarea cu electricitate în sudul ţării, unde a fost decretată stare de alertă în 14 municipalităţi. Valul de ninsori a încetat duminică, dar ţara era afectată luni dimineaţa de un val de frig, temperaturile scăzând până la minus 20 de grade Celsius în cursul nopţii în centul ţării.

Poliţia macedoneană a anunţat că un bărbat de 63 de ani a murit de hipotermie în regiunea Mariovo, din sud-vestul ţării.

Trei persoane, între care o femeie în vârstă de 91 de ani şi un bărbat în vârstă de 78 de ani, au murit din cauza frigului în Lituania.

Un bărbat de 63 de ani a fost găsit mort luni, în faţa casei sale din satul Sunava, în nordul Slovaciei.

În Cehia, un bărbat în vârstă de 26 ani a fost găsit mort pe un câmp din apropiere de oraşul Opava, în estul ţării, iar un imigrant palestinian fără documente a murit de frig în timp ce aştepta să treacă fluviul Evros (nord-est), frontieră naturală între Grecia şi Turcia, scrie Mediafax.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-07-29

TAGURI: Europa_de_Est, frig, victime, temeperaturăComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image