2017-01-24 13:17


Aproximativ 25.000 de studenţi, în grevă japoneză. Vezi de ce protestează

 |  10:39
Aproximativ 25.000 de studenţi, în grevă japoneză. Vezi de ce protestează

Aproximativ 25.000 destudenţi ai ANOSR au intrat, luni, în grevă japoneză, în timpul căreia vorpurta banderole albe pe braţe, pe care scrie "protestatar",nemulţumiţi de prevederile din Legea educaţiei privind eliminareareprezentanţilor lor din forurile decizionale din mediul universitar.

VicepreşedinteleAlianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), CristinaRamona Fiţ, a declarat pentru MEDIAFAX că luni vor fi în grevă japonezăaproximativ 25.000 de studenţi din centrele universitare Bucureşti, Constanţa,Galaţi, Iaşi, Timişoara, Suceava, Alba-Iulia şi Târgu Mureş.

Aceştia vor avea pebraţe banderole albe pe care scrie "protestatar", greva japonezăfiind prima acţiune din calendarul protestelor studenţilor.

Cristina Ramona Fiţ aspus că studenţii aşteaptă de la ministrul Educaţiei propuneri de rezolvare anemulţumirilor lor.

Reprezentanţii ANOSRsusţin că au semnalat de foarte mult timp o problemă majoră din noua Lege aeducaţiei, şi anume lipsa celor 25 de procente în decizia modalităţii de desemnarea rectorului, precum şi în procesul de desemnare a acestuia indiferent demodalitatea de alegere, dar şi lipsa celor 25 la sută în Consiliul deadministraţie al universităţilor.

, dar şi pentru a arăta solidaritatea dintrestudenţi, iar miercuri vor pune un cearşaf pe universitate, pe cămin sau pecantină cu mesajele "Vrem 25%, drepturile studenţilor nu suntnegociabile" şi "Eşti incapabil să votezi! Semnat Ministru".

Acţiunea de protest vacontinua joi, când studenţii vor trimite un colet la Ministerul Educaţiei încare vor pune zacuscă, murături, slănină şi salam, pentru a arăta condiţiasocială a studentului din România şi cum este să primeşti pachet cu mâncare dela părinţi.

Începând de luni, 7martie, studenţii vor protesta pe perioadă nedeterminată în faţa sediuluiMinisterului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS).


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-10-04Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image