2019-01-19 10:31


Aproximativ 3.000 de ferme germane afectate de scandalul dioxinei vor relua activitatea

 |  13:52
Aproximativ 3.000 de ferme germane afectate de scandalul dioxinei vor relua activitatea

Aproximativ3.000 de ferme germane afectate de scandalul contaminării cu dioxină îşi vorrelua activităţile, anunţă Ministerul Agriculturii din landul Saxonia Inferioară.

"Vormai rămâne închise 1.470 de ferme dintre cele 4.400" vizate deinterdicţiile iniţiale, comunică Ministerul Agriculturii din SaxoniaInferioară.

"Încolaborare cu responsabilii locali, au fost colectate toate datele disponibilepentru o analiză solidă şi au fost identificate fermele unde nu există riscuripentru consumatori", precizează Ministerul Agriculturii.

Autorităţiledaneze au fost alertate duminică în legătură cu posibila existenţă în Danemarcaa unor alimente contaminate cu dioxină provenind din Germania.

Alimenteleau fost cumpărate de o companie daneză în noiembrie.

"Ştimcă o companie daneză a cumpărat alimente de la o firmă germană şi acestealimente ar putea fi contaminate cu dioxină", declară Kim VandrupSigsgaard, un oficial din cadrul Departamentului danez pentru Alimentaţie.

Autorităţiledaneze au fost alertate duminică prin intermediul sistemului de securitatealimentară al Uniunii Europene, mai precis prin Sistemul de alertă rapidăpentru hrană şi alimentaţie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-01-08
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...