2018-12-17 04:48


Șapte generali și amirali au fost arestați în Turcia

 |  10:10
Șapte generali și amirali au fost arestați în Turcia

Un tribunal turc a ordonat arestarea a șapte generali și amirali. Aceștia sunt acuzați că au încercat să submineze Guvernul. Generalii și amiralii sunt investigați pentru presupusa participare la realizarea unor site-uri anti-guvern în 2009, informează bbc.co.uk.

Generalul Nusret Tasdeler, șeful  comandamentului educațional al armatei și Generalul Ismail Pekin, șeful departamentului de informații al personalului general, s-ar afla printre cei arestați. Și alți ofițeri de rang înalt se află în detenție, ei fiind investigați separat în legătură cu un presupus complot ce avea ca scop o lovitură de stat.

Patru comandanți militari, inclusiv șeful Statului Major, generalul Isik Kosaner, a demisionat în urmă cu zece zile în semn de  protest cu privire la încarcerarea funcționarilor care erau anchetați pentru „Operațiunea Sledgehammer".  Se presupune că operațiunea a fost elaborată după ce partidul de guvernământ Justiție  și Dezvoltare – cu origini islamice - a venit la putere.

Potrivit bbc.co.uk, cei implicați plănuiau să bombardeze moschei și să provoace tensiuni cu Grecia, cauzând haos politic și justificând o preluare a puterii de către forțele militare. Oficialii spun că a fost doar un plan de urgență, bazat pe un scenariu de neliniște. Ofițerii ale căror arestări au fost comandate sunt așteptați să se predea autorităților în zilele următoare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-03-03
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...