2017-01-18 22:16

ULTIMA ORA


Arabii vor să investească în agricultura românească

 |  14:33
Arabii vor să investească în agricultura românească
Investitorii arabi vor să cumpere teren agricol înRomânia sau să se asocieze cu agricultorii români, a spus secretarul de stat înMinisterul Agriculturii Adrian Rădulescu la emisiunea "După 20 deani".

"Produseleagricole vor fi cumpărate de cei care au bani. Gândiţi-vă ce se va întâmpla înlumea arabă. Noi am făcut câteva vizite acolo, i-am chemat şi pe ei, iar acumurmează să ne vedem. Pearabi îi interesează o asociere cu agricultorii români pe termen lungşi o garanţie sigură că vor putea cumpăra acel produs. Tot timpul pe unde ammers au zis: «Ce garanţie avem noi că se face producţia, noi investim în ea,fiind într-un parteneriat, şi pe urmă voi o blocaţi în ţară sau o blocheazăUniunea Europeană şi nu mai pot să mi-o iau acasă, dacă va fi o crizăalimentară»", a spus Rădulescu la emisiunea difuzată duminică de Pro TV.

Ela adăugat că investitoriiarabi doresc şi să cumpere terenuri agricole cu suprafeţecuprinse, în medie, între 2.000 şi 5.000 de hectare.

"Darîn special îi interesează ocolaborare cu agricultorii români într-un parteneriat, ei cufinanţare şi cu preluarea a cel puţin 70-80% din producţia pe care ofinanţează", a mai spus secretarul de stat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-08-20Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image