2017-01-23 08:47


Arestat pentru tentativă de atentat sinucigaş împotriva Congresului SUA

 |  09:17
Arestat pentru tentativă de atentat sinucigaş împotriva Congresului SUA

Un marocan, în vârstă de 29 de ani, a fost arestat vineri la Washington, el încercând să comită un atentat sinucigaş împotriva Congresului american cu ajutorul unei bombe pe care dorea să o detoneze, transmite AFP.

Imigrantul marocan, Amine El Khalifi, se afla ilegal în SUA. Asupra sa au fost găsite o armă automată şi explozivi. Potrivit ministerului american al Justiţiei, el 'a fost interpelat într-o parcare din apropierea Capitoliului, unde dorea să împuşte oameni şi să detoneze bomba', care, după arestarea sa, a fost dezamorsată. El este în prezent inculpat pentru 'tentativă de folosire a unei arme de distrugere în masă', pentru care riscă închisoarea pe viaţă, potrivit Agerpres.

FBI-ul a declarat că suspectul se afla de mai multe luni în atenţia sa. 'Această arestare este rezultatul unei operaţiuni secrete pe parcursul căreia suspectul a fost supravegheat îndeaproape', a declarat purtătorul de cuvânt al FBI-ului.

Ministerul american al Justiţiei a anunţat că suspectul a fost semnalat autorităţilor în luna ianuarie 2011. Întrucât el 'căuta să se asocieze unui grup extremist armat', FBI-ul a demarat o acţiune, în care unul dintre agenţii săi sub acoperire a intrat în legătură cu el şi s-a prezentat ca fiind un membru al organizaţiei al-Qaida. Marocanul i-a mărturisit de mai multe ori că 'doreşte să conducă o acţiune armată în care să ucidă oameni'. Printre ţintele pe care suspectul le-a avut în vedere se numără instalaţii militare, o sinagogă sau restaurante frecventate de responsabili militari.

Pe data de 15 ianuarie, El Khalifi i-a spus agentului, despre care credea că face parte din al-Qaida, că doreşte să atace Congresul pe data de 17 februarie şi i-a cerut acestuia să detoneze de la distanţă bomba, în cazul în care ar fi avut probleme cu agenţii de securitate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-05-01

TAGURI: marocan arestat, congres suaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image