2016-10-27 12:05

ULTIMA ORA


Arestat pentru tentativă de atentat sinucigaş împotriva Congresului SUA

 |  09:17
Arestat pentru tentativă de atentat sinucigaş împotriva Congresului SUA

Un marocan, în vârstă de 29 de ani, a fost arestat vineri la Washington, el încercând să comită un atentat sinucigaş împotriva Congresului american cu ajutorul unei bombe pe care dorea să o detoneze, transmite AFP.

Imigrantul marocan, Amine El Khalifi, se afla ilegal în SUA. Asupra sa au fost găsite o armă automată şi explozivi. Potrivit ministerului american al Justiţiei, el 'a fost interpelat într-o parcare din apropierea Capitoliului, unde dorea să împuşte oameni şi să detoneze bomba', care, după arestarea sa, a fost dezamorsată. El este în prezent inculpat pentru 'tentativă de folosire a unei arme de distrugere în masă', pentru care riscă închisoarea pe viaţă, potrivit Agerpres.

FBI-ul a declarat că suspectul se afla de mai multe luni în atenţia sa. 'Această arestare este rezultatul unei operaţiuni secrete pe parcursul căreia suspectul a fost supravegheat îndeaproape', a declarat purtătorul de cuvânt al FBI-ului.

Ministerul american al Justiţiei a anunţat că suspectul a fost semnalat autorităţilor în luna ianuarie 2011. Întrucât el 'căuta să se asocieze unui grup extremist armat', FBI-ul a demarat o acţiune, în care unul dintre agenţii săi sub acoperire a intrat în legătură cu el şi s-a prezentat ca fiind un membru al organizaţiei al-Qaida. Marocanul i-a mărturisit de mai multe ori că 'doreşte să conducă o acţiune armată în care să ucidă oameni'. Printre ţintele pe care suspectul le-a avut în vedere se numără instalaţii militare, o sinagogă sau restaurante frecventate de responsabili militari.

Pe data de 15 ianuarie, El Khalifi i-a spus agentului, despre care credea că face parte din al-Qaida, că doreşte să atace Congresul pe data de 17 februarie şi i-a cerut acestuia să detoneze de la distanţă bomba, în cazul în care ar fi avut probleme cu agenţii de securitate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-05-01

TAGURI: marocan arestat, congres suaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Acționar la compania de vinuri Murfatlar, arestat preventiv pentru evaziune George Ivănescu, acționar la compania de vinuri Murfatlar, a fost arestat preventiv, potrivit... 19 Oct 2016 | (0)
Bulut Halil, “regele biscuiților”, arestat preventiv Tribunalul București a decis, joi, arestarea preventivă a lui Bulut Halil, patronul companiei... 13 Oct 2016 | (0)