2017-01-23 04:43


Argentina insistă asupra revendicării Malvinelor

 |  08:28
Argentina insistă asupra revendicării Malvinelor

Autoritățile argentiniene şi-au reafirmat luni revendicările asupra Malvinelor cerând noi negocieri cu Marea Britanie, cu ocazia celei de-a 179-a aniversări a prezenţei trupelor britanice în acest arhipelag.

Buenos Aires 'reafirmă încă o dată drepturile inalienabile ale Argentinei asupra insulelor Malvine, Georgia de Sud şi Sandwich de Sud, precum şi asupra zonelor maritime din jurul acestora, care sunt o parte integrantă din teritoriul naţional' argentinian, se precizează într-un comunicat al Ministerului argentinian al Afacerilor Externe.

În fiecare an, pe 3 ianuarie, data debarcării trupelor britanice în arhipelag în 1833, Argentina își reînoiește revendicările sale asupra suveranităţii Malvinelor.

Primul ministru britanic David Cameron a declarat, sâmbătă, că Marea Britanie nu va negocia niciodată suveranitatea Malvinelor (Falkland în engleză n.r.), revendicate de Argentina, cu excepţia cazului în care locuitorii lor doresc acest lucru. 'Indiferent de dificultăţile cu care se confruntă Regatul Unit, dorinţa guvernului de a garanta securitatea şi prosperitatea teritoriilor de peste mări, dintre care insulele Falkland, rămâne deplină', a declarat primul ministru britanic, în mesajul său de Crăciun adresat locuitorilor acestor insule. După ce ţările Mercosur (Argentina, Brazilia, Uruguay, Paraguay) au decis, marţi, sa interzică navelor care navighează sub pavilionul Malvinelor să ancoreze în porturile lor, în solidaritate cu Argentina, David Cameron a catalogat tentativele de revendicare ale autorităților de la Buenos Aires ca fiind 'nejustificate şi contraproductive'. Argentina continuă să revendice acest arhipelag, situat la 500 de km de țărmul său, în ciuda înfrângerii sale în războiul de 74 de zile din 1982, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-09-08

TAGURI: Malvine, Argentina, revendicareComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image