2018-12-19 15:47


Argentina își realege președintele din primul tur

 |  07:57
Argentina își realege președintele din primul tur

Ministrul argentinian de Interne, Florencio Randazzo a anunţat, duminică noapte, că preşedintele Argentinei, Cristina Kirchner, a fost realeasă din primul tur pentru un al doilea mandat de patru ani, cu 53,04% din voturi, la o distanţă istorică faţă de rivalul său principal, Hermes Binner.

'Cristina Fernandez de Kirchner este consacrată preşedinte al republicii', a afirmat ministrul argentinian de Interne precizând că aceasta a obţinut 53,04% din voturi. În clasament urmează socialistul Hermes Binner cu 16,9% din voturi, apoi radicalul Ricardo Alonsin cu 13,2%, în condițiile în care aceste rezultate iau în considerare votul exprimat de 11,36% din alegători. După multe decenii în Argentina acesta este cel mai mare decalaj între învingător şi principalul său adversar. 

Canalele de televiziune citând primele cifre neoficiale transmiteau: 'Valul seismic al Cristinei', Diferenţă istorică cu principalul său rival', 'Cristina 55% , Binner 13% '', 'Kirchnerismul (la putere) crede că va atinge 55%', Fiindcă scrutinul s-a încheiat la 18.00 (21.00 GMT) primele rezultate oficiale au fost difuzate cu circa trei ore mai târziu.  Sondajele anterioare alegerilor o creditau pe Kirchner, 58 de ani, candidată a Frontului pentru victorie (peronism de centru-stânga), cu un procent cuprins între 51% și 55,4% din voturi. Rivalul său principal, socialistul Hermes Binner, aduna doar 12,4% - 15,6% dintre alegători. Kirchner este susținută de clasele populare, electoratul tradiţional al peronismului, dar şi de o mare parte din clasele de mijloc, chiar cadre superioare care își doresc stabilitatea economică, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639262-12-25

TAGURI: Cristina Kirchner, Argentina, alegeri
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...