2016-10-26 07:19

ULTIMA ORA


Argentina își realege președintele din primul tur

 |  07:57
Argentina își realege președintele din primul tur

Ministrul argentinian de Interne, Florencio Randazzo a anunţat, duminică noapte, că preşedintele Argentinei, Cristina Kirchner, a fost realeasă din primul tur pentru un al doilea mandat de patru ani, cu 53,04% din voturi, la o distanţă istorică faţă de rivalul său principal, Hermes Binner.

'Cristina Fernandez de Kirchner este consacrată preşedinte al republicii', a afirmat ministrul argentinian de Interne precizând că aceasta a obţinut 53,04% din voturi. În clasament urmează socialistul Hermes Binner cu 16,9% din voturi, apoi radicalul Ricardo Alonsin cu 13,2%, în condițiile în care aceste rezultate iau în considerare votul exprimat de 11,36% din alegători. După multe decenii în Argentina acesta este cel mai mare decalaj între învingător şi principalul său adversar. 

Canalele de televiziune citând primele cifre neoficiale transmiteau: 'Valul seismic al Cristinei', Diferenţă istorică cu principalul său rival', 'Cristina 55% , Binner 13% '', 'Kirchnerismul (la putere) crede că va atinge 55%', Fiindcă scrutinul s-a încheiat la 18.00 (21.00 GMT) primele rezultate oficiale au fost difuzate cu circa trei ore mai târziu.  Sondajele anterioare alegerilor o creditau pe Kirchner, 58 de ani, candidată a Frontului pentru victorie (peronism de centru-stânga), cu un procent cuprins între 51% și 55,4% din voturi. Rivalul său principal, socialistul Hermes Binner, aduna doar 12,4% - 15,6% dintre alegători. Kirchner este susținută de clasele populare, electoratul tradiţional al peronismului, dar şi de o mare parte din clasele de mijloc, chiar cadre superioare care își doresc stabilitatea economică, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639262-12-25

TAGURI: Cristina Kirchner, Argentina, alegeriComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Alegeri interesante Alegerile parlamentare de anul acesta au devenit interesante. Scena politică este animată de... 09 Oct 2016 | (0)
Julian Assange, arbitrul alegerilor prezidenţiale din SUA Pentru toţi cei care, dintr-un motiv sau altul, se tem că alegerile prezidenţiale care vor avea... 16 Oct 2016 | (0)