2017-01-17 21:51

ULTIMA ORA


Argeş: Patru turişti surprinşi de avalanşă, salvamontiştii au plecat în căutarea lor

 |  17:23
Argeş: Patru turişti surprinşi de avalanşă, salvamontiştii au plecat în căutarea lor

Patru turişti din Bucureşti au fost surprinşi,duminică după-amiază, de o avalanşă în Masivul Iezer-Păpuşa, sub VârfulBătrâna, iar salvamontiştii din Câmpulung Muscel au plecat în căutarea lor.

Potrivit directorului Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu,după producerea avalanşei, unul dintre turişti a reuşit să iasă de sub zăpadăşi a sunat la serviciul unic de urgenţă 112 pentru a anunţa incidentul.

"Am fost anunţaţi de către unul dintre ceisuprinşi de avalanşă. Am înţeles că acesta nu a fost cuprins de zăpadă şi aputut să scape. El ne-a anunţat că sunt alţi trei colegi de-ai lui în zăpadă.Nu ştim în acest moment starea victimelor, iar salvamontiştii din CâmpulungMuscel au plecat în căutarea şi recuperarea acestora", a declaratSănduloiu.

Din primele informaţii ale salvamontiştilor rezultă căvineri noapte turişii au dormit la Cabana Voina, iar în noaptea de sâmbătă spreduminică s-au cazat la refugiul Iezer, după ce au primit cheile de la oameniimuntelui care i-au avertizat despre pericolul producerii de avalanşe.

Salvamontiştii spun că turiştii au parcurs MasivulIezer-Păpuşa, iar duminică au ajuns în zona denumită Potcoava Iezerului, iardin relatările persoanei care a sunat la 112 a reieşit că avalanşa s-ar fiprodus în zona "Plaiul lui Pătru", din Masivul Iezer-Păpuşa, subVârful Bătrâna.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-01-23Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image