2018-07-21 12:40


Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti: Cathedral Plaza va fi demolată, indiferent de proprietar

 |  14:10
Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti: Cathedral Plaza va fi demolată, indiferent de proprietar

Preluarea Millennium Building Development SRL de către omul de afaceri grec Ioannis Papalekas nu schimbă cu nimic decizia definitivă şi irevocabilă de demolare dată în acest caz de Curtea de Apel Ploieşti, anunţă Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti.

"Cathedral Plaza rămâne o clădire fără autorizaţie legală, radiată din cartea funciară, nebranşată la utilităţi, periculoasă şi nefuncţională, supusă obligaţiei de demolare", se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei remis vineri Agerpres.

Potrivit sursei citate, cine a preluat Millenium Building şi turnul Cathedral Plaza a dobândit şi problemele legate de falsuri, acte ilegale şi corupţie.

"Sunt sigur că bucureştenii şi concetăţenii noştri în general nu se mai lasă păcăliţi de cei care încearcă să cumpere şi să vândă suflete şi că vor şti să interpreteze ştirile despre aşa-zisa cumpărare a clădirii ilegale Cathedral Plaza aşa cum e: o ultimă zbatere a unui proiect monstruos, care încearcă să desfigureze faţa catedralei noastre, monument istoric şi arhitectonic de valoare naţională şi universală. Aştept ca autorităţile competente să pună în aplicare deciziile justiţiei şi să ia măsurile administrative ce se cuvin pentru aducerea terenului în situaţia anterioară", a declarat Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti Ioan Robu.

ÎPS Ioan Robu susţinea în ianuarie referitor la Cathedral Plaza că imobilul trebuie demolat în interes public şi pentru protecţia Catedralei Sf. Iosif, potrivit deciziei din 23 ianuarie a Curţii de Apel Ploieşti, care a confirmat sentinţa civilă ca irevocabilă, prin respingerea recursului exercitat împotriva acesteia.

Litigiul cu Millennium Building Development a început în aprilie 2006, fiind strămutat de patru ori la cererea acestei firme, şi a fost soluţionat în favoarea ARCB de Tribunalul Dâmboviţa, iar apoi în favoarea firmei Millennium Building de Curtea de Apel Ploieşti.

Prin decizia irevocabilă din 3 noiembrie 2010 a Curţii de Apel Suceava, lucrările la Cathedral Plaza au fost declarate ilegale.

Ulterior, investitorii de la Millenium Building Development au declarat însă că turnul de birouri nu va fi demolat pentru că lucrările au fost definitivate, au deja primii chiriaşi şi clădirea a intrat în circuitul civil.

În ianuarie 2012, Compania Millennium Building a dat în judecată România la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) în cazul deciziei Curţii de Apel Suceava care a avut ca efect anularea autorizaţiei de construcţie a Cathedral Plaza.

Judecătoria Sectorului 1 s-a pronunţat în 14 septembrie 2012 în dosarul nr. 42201- 299- 2010, respingând "ca neîntemeiată" acţiunea formulată de reprezentanţii lăcaşului de cult din vecinătatea Cathedral Plaza împotriva Millennium Building Development. În plus, instanţa a obligat reclamanta să plătească pârâtei suma de 10.000 de lei reprezentând cheltuieli de judecată.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639873-11-06

TAGURI: Arhiepiscopia Romano Catolica, Cathedral Plaza, demolata

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova