2018-12-13 22:19


Armata americană a testat un exploziv superior

 |  10:42
Armata americană a testat un exploziv superior

Cercetătorii din armata americană au anunţat că au testat cu succes un nou tip de material exploziv care poate spori semnificativ impactul unor arme, inclusiv al proiectilelor antirachetă, relatează BBC.

Testele recente au arătat că materialele reactive de mare densitate sunt durabile şi sporesc semnificativ eficienţa exploziei. "În cazul unei rachete din oţel, aceasta este lansată prin explozie, trece prin ţintă şi toată energia kinetică se disipează în ţintă", a explicat Clifford Bedford, unul dintre cercetătorii implicaţi în proiect. "În cazul rachetei din material reactiv, ai aceeaşi lansare explozivă - însă se dezintegrează în ţintă şi eliberează energie chimică, iar energia chimică şi cea kinetică, combinate, oferă un efect sporit", a adăugat el. Noul material conţine diferite tipuri de metale combinate cu oxidanţi, pentru a genera o explozie chimică la impact.

"În cazul scenariilor pe care le avem acum, practic tragem de două ori, ne uităm, apoi tragem iar pentru că nu avem prea mult timp pentru a lovi racheta - deoarece, cu fragmentele de oţel din ogivele actuale, nu poţi spune sigur dacă ai lovit ţinta sau nu", a explicat el. "Să sperăm că, în cazul ogivelor din materiale reactive, putem trage o dată, ne uităm şi putem stabili dacă am distrus. Însă avem opţiunea unui al doilea tir. Dar este o economie mare dacă poţi elimina ţinta cu o rachetă în loc de trei", a adăugat expertul.

Ținând cont de faptul că noul material reacţionează şi explodează la impact, vor exista mai puţin victime colaterale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-07-08
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...