2017-01-19 02:26

ULTIMA ORA


Articolele referitoare la eutanasierea câinilor, respinse de CCR

 |  13:07
Articolele referitoare la eutanasierea câinilor, respinse de CCR

Curtea Constituţională a României a respins definitiv legea privind eutanasierea , stipulând că sunt neconstituţionale articolele 6 şi 8 din lege, adică exact cele două articole care ar fi permis câinilor maidanezi.

Articolul 6

(1) După examinarea de către medicul veterinar de liberă practică, organizat în condiţiile legii, câinii fără stăpân care sunt bolnavi grav, incurabili, irecuperabili, câinii agresivi, astfel cum sunt definiţi la art. 2 alin. (1) lit. b) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 55/2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi, aprobată cu modificări prin Legea nr. 60/2003, câinii periculoşi, câinii de luptă şi atac, astfel cum sunt definiţi la art. 1 lit. a) şi b) din aceeaşi ordonanţă de urgenţă, lăsaţi în libertate, abandonaţi sau cărora nu le poate fi identificat aparţinătorul, se eutanasiază în termen de 3 zile lucrătoare, cu respectarea prevederilor legislaţiei sanitar-veterinare în vigoare.

(2) Eutanasia este un act medical de sacrificare prin procedee rapide şi nedureroase a câinilor prevăzuţi la alin. (1) ori care nu au fost revendicaţi sau adoptaţi în condiţiile şi în termenele stabilite prin prezenta ordonanţă de urgenţă.

(3) Eutanasia este singura procedură admisă de suprimare a vieţii animalelor care fac obiectul prezentei ordonanţe de urgenţă.

Articolul 8

(1) În situaţia în care, după expirarea termenului de cazare prevăzut la art. 4, câinii nu au fost revendicaţi sau adoptaţi conform prevederilor anexelor nr. 4 şi 5, aceştia pot fi păstraţi în adăposturi, returnaţi în teritoriu, eutanasiaţi sau o combinaţie a acestora, conform hotărârii consiliilor locale, respectiv a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, după consultarea populaţiei din raza unităţii administrativ-teritoriale respective.

(2) În perioada de cazare a câinilor în adăposturi se rezolvă cu prioritate cererile de revendicare a acestora.

(3) Câinii nerevendicaţi în termen de 7 zile pot fi adoptaţi de persoane fizice şi persoane juridice, precum şi de către centrele de adopţie special amenajate şi organizate în acest scop, aparţinând organizaţiilor şi fundaţiilor pentru protecţia animalelor, cu respectarea prevederilor art. 8 alin. (3).

(4) Câinii cu vârsta de până la 5 luni vor rămâne în adăposturi până la revendicare/adopţie, dar nu mai târziu de împlinirea vârstei de 12 luni.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-12-11

TAGURI: lege, curtea-constitutionala, maidanezi, caini, articole- response, eutanasiereComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

ANDREEA
12 Ian 2012

pai ce sa faca si astia d e la CCR, decat sa respin ga, ca asta vor ca oameni i sa fie muscati pe strad a.
GYA
12 Ian 2012

imi plac cainii, dar nu p e strada . Eu sustin in c ontinuare aceasta lege in forma in care se afla ea acum.... desi stiu ce nu este in concordanta cu l egislatia europeana . Dar cei din UE nu stiu cum e sa te plimbi pe o strada in Ro si sa fi muscat de un caine .
IANIS
12 Ian 2012

Oare cati dintre cei car e sunt impotriva legii, a u fost muscati de caini s i au trait sentimentul ac ela provocat in momentul cand cainii latra la tine din senin si incep sa te atace? Oare voi nu ati a uzit cate persoane au ram as mutilate pe doata viat a din cauza unor javre pe nale?
JAN
12 Ian 2012

Chiar nu e de inteles omu l care spune ca maidanezi i nu sunt periculosi , at ata timp cat exista zeci si sute de cazuri in fiec are zi. NU se mai poate t rai asa , nu pot sa ies p e strada sa-mi fie frica sa ma duc pana la magazin , daca ma musca vreun ca ine. V-a rog frumos rezol vati intr-un fel problema maidanezilor.
GABRIELA
12 Ian 2012

pai asa stiu numai sa res pinga, dar cred ca nu gan desc si nu isi dau seama cati caini sunt, sa ne fi e frica pe strada asa am ajuns, mai ales ca toti s unt de talie mare.
LALA
12 Ian 2012

Dar chiar atat de greu es te? Noi nu putem sa ne da m si noi dupa statele mai civilizate?ROMANIA TREZE STETE!!! Suntem in 2012 s i stam cu caini dupa noi pe la metru,prin tranvaie ,scari de bloc, mai trebu ie sa ii tinem in spitale la camera de garda si in farmacii.... nu ca n-ar fi si akolo> Suntem o tar a de jegosi si plin de pu rici de la cainii care ii iubim la nebunie>
SILVIU
12 Ian 2012

eutanasiatii odata ca sun t foarte foarte multi, pr ea mult tam tam pentru ei .
DAVID
12 Ian 2012

prea respinge-ti eutanasi erea lor, dar nu vii se p are aiurea ca foarte mult i oameni au fost sfasiati de ei,vii se pare normal ???
CARLA
12 Ian 2012

nu inteleg de ce CC tot r espinge eutanasiera caini lor??? ne este frica sa m ai iesim din casa seara.
SMOKY
12 Ian 2012

Iubitorii de maidanezi ar trebui sa ii i-a la ei a casa si sa aibe grija de ei, nu sa fie lasati pe s trada hoinarind si facand numai galagie si mizerie Copii sunt muscati in pa rcuri si cand ies din sco li. Ne este frica sa ii m ai lasam singuri afara sa u in drum spre scoala
BATMAN
12 Ian 2012

Maidanezii ar trebui ridi cati din toata capitala, suntem singura capitala e uropeana unde mai exista maidanezi pe strazi. Ne-a m saturat sa circulam pe strada cu frica sa nu ne muste vre-un maidanez. Fa ceti ceva cu ei!
CROSA
12 Ian 2012

Cainii maidanezi constitu ie o mare problema, am aj uns sa ne fie frica sa me rgem pe strada din cauza lor, se strang in grupuri si te ataca
ANDRY
12 Ian 2012

decat sa stea asa pe stra da, mai bine ar fi eutana siati, nimeni nu ar avea de suferit.
CIPRIAN
13 Ian 2012

Domn’ primar sa inteleg ca daca nu este de facut carnaciori si mamaliguta pentru cartea recorduril or, nu poate face nimic. Este praf sa speram ca la urmatoarele alegeri, sa nu mai avem de aface cu a semenea specimene
DANI
13 Ian 2012

Oprescu sa intelegem ca se complace in mizeria Bu curestiului si nu are de gand sa ia masuri, pai at unci sa il dam jos pe len es si sa aducem un om cap abil, si dornic de munca.
VOICU
18 Ian 2012

nt convins ca PDL va gasi o solutie pentru a rezol va problema maidanezilor de pe strazi in ciuda pie dicilor puse de USL acest ei legi. Nu mai putem tol era existenta acestor mam ifere pe strazile din ora se. Suntem o tara civiliz ata!
FLAVIAN
18 Ian 2012

Oprescu e un dobitoc care are un interes ca animal ele sa ramana pe strazile capitalei pentru ca e in teles cu ONG-urile pentru a stoarce fonduri si a s ifona bani pentru propria campanie electorala! Leg ea trebuie sa existe si B ucurestiul sa arate civil izat!
CODRUT
18 Ian 2012

Fara o lege care sa oblig e autoritatile publice lo cale sa faca ceva in priv inta cainilor fara stapan situatia va continua sa fie una dezastruoasa. Mai danezii s-au inmultit ing rozitor iar numarul lor c reste an de an! Trebuie s topata inmultirea lor!
KARIM
18 Ian 2012

Maidanezii reprezinta o a facere pentru multe ONG-u ri din Romania dar si pen tru primarul vagabond Sor in Oprescu care sifoneaza bani pentru campania ele ctorala. Doar PDL poate f ace ceva in acesta privin ta in care de 20 de ani s -a pus batista pe tambal!

Adauga un comentariu

Random image