2018-12-15 07:46


ARTmania, primul festival din România care va accesa fonduri UE

 |  11:37
ARTmania, primul festival din România care va accesa fonduri UE

Peste 10.000 de fani din toată Europa vor participa la cel mai complex festival muzical de la noi din ţară și primul care va accesa fonduri UE, după cum a declarat, joi, într-un interviu, Codruţa Vulcu, directoarea ARTmania.

ARTmania își propune să atragă prin muzică un public tânăr și să ofere acces la un anumit tip de informaţie culturală la care se ajunge mai greu.” ARTmania este numele maniacilor după artă. Eu vreau să aducem muzică de calitate, eu trebuie să aduc cultura cultă în rândul masei, altfel unii din spectatori niciodată nu o să ajungă la un muzeu. Pentru mine, ca director general al festivalului, visul este de a creşte acest segment. Este o misiune grea, dar nu imposibilă” a declarat, joi, într-un interviu, directoarea ARTmania, pentru Agerpres.

Codruţa Vulcu susține că, după edița din acest an, a şasea, vor încerca să acceseze fonduri europene. Pentru aprobarea dosarului organizatorii aveau nevoie de cel puţin şase ediţii. Ediţia de anul viitor, a şaptea, va fi cu fonduri europene. Directoarea ARTmania crede că: „ Astfel vom putea aduce mai multă artă la Sibiu, pentru publicul român. Doar o expoziţie importantă din afară să o aduci la noi, te costă foarte mult transportul şi asigurarea pieselor.” Festivalul ARTmania, unul dintre cele mai aştepetate evenimente culturale din fiecare an, începe luni 8 august, la Sibiu. Festivalul include programul propriu-zis al concertelor, dar şi întalniri, vizite la muzee, expoziţii diverse şi workshopuri. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-04-07
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...