2019-03-20 23:40


Asistenta Florentina Cârstea va fi eliberată din arest

 |  16:03
Asistenta Florentina Cârstea va fi eliberată din arest

TribunalulBucureşti a decis eliberarea din arest a asistentei Florentina Cârstea, acuzatăcă este responsabilă de moartea a şase bebeluşi şi rănirea altor cinci înincendiul care a avut loc în august, la Maternitatea Giuleşti, aceasta urmândsă părăsească joi arestul Direcţiei de Cercetări Penale.

InstanţaTribunalului Bucureşti a dezbătut, joi, recursul făcut de procurori în cazulunei decizii de vinerea trecută a Judecătoriei Sectorului 6, prin care a fostrespinsă cererea anchetatorilor de prelungire a mandatului de arestare în cazulasistentei Florentina Cârstea.

Decizia afost contestată de procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică dinParchetul instanţei supreme, iar joi Tribunalul Bucureşti a respins recursul.

DeciziaTribunalului Bucureşti este definitivă, astfel că asistenţa Florentina Cârsteaurmează să fie eliberată din arest.

Sursejudiciare au declarat că mandatul de arestare în cazul asistentei expiră joi,la ora 17.00, după când aceasta va putea părăsi arestul Direcţiei de CercetăriPenale.

AsistentaFlorentina Cârstea, care era responsabilă cu supravegherea bebeluşilor aflaţiîn salonul de Terapie Intensivă în 16 august, când a izbucnit incendiul de laMaternitatea Giuleşti, a stat în arest din 24 august.

FlorentinaCîrstea este acuzată că a ignorat şi sfidat atribuţiile de serviciu când alăsat nesupravegheat în mod nejustificat salonul de la Maternitatea Giuleşti şia fost într-un alt salon şi la toaletă, moartea bebeluşilor fiind violentă.

În cazulincendiului de la Maternitatea Giuleşti, procurorii Parchetului instanţeisupreme au început urmărirea penală şi faţă de şeful Serviciului tehnic de laMaternitatea Giuleşti, Vasile Dima, de fostul manager al Spitalului"Panait Sârbu", Bogdan Marinescu, pentru neglijenţă în serviciu şineluarea măsurilor legale de sănătate şi securitate în muncă, şi de Adrian IoanToma, şeful Secţiei Neonatologie de la Maternitatea Giuleşti, acuzat deneglijenţă în serviciu, care a avut consecinţe deosebit de grave.

Totodată,procurorii au dispus şi începerea urmăririi penale faţă de Spitalul"Panait Sârbu" - Maternitatea Giuleşti.

În urma incendiuluidin 16 august de la Maternitatea Giuleşti au murit şase bebeluşi, iar cinci aufost internaţi la Spitalul "Grigore Alexandrescu" cu răni grave. Dupămai multe săptămâni de tratament, toţi cei cinci bebeluşi au fost externaţi dinspital, în stare bună.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638946-01-01
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...