2017-01-17 12:54

ULTIMA ORA


Asistentele din România şi Bulgaria riscă viaţa pacienţilor britanici

 |  11:23
Asistentele din România şi Bulgaria riscă viaţa pacienţilor britanici

Lordul Robert Winston, unul dintre medicii de top din Marea Britanie, a avertizat că, datorită problemelor de comunicare în limba engleză, asistentele medicale din Europa de Est, în special cele din România şi Bulgaria, riscă viața pacienţilor britanici.

Winston consideră că asistentele din România şi Bulgaria, instruite „într-un mod total diferit” faţă de asistentele britanice, au competenţe limitate de comunicare „chiar şi în propria lor limbă.”

Profesor specializat în studii de fertilitate la Imperial College din Londra, Winston, a subliniat că, datorită legislaţiei stricte a UE conform căreia The Nursing and Midwifery Council (NMC) îi este interzis să testeze competenţele lingvistice sau clinice ale asistentelor și medicilor care provin din alte ţări europene, s-a accentuat riscul răspândirii competenţelor slabe de comunicare în sistemul medical britanic, iar necesitatea luării unor măsuri este imperativă. Acesta a adăugat că experienţă de lucru în străinătate i-a dovedit faptul că asistentelor medicale din Europa de Est le lipsește o instruire adecvată comunicăii cu medicii sau pacienţii.

În povida restricțiilor UE unele ţări, printre care şi Franţa, evită normele europene prin testarea candidaţilor de către consilii medicale la nivel local, nu de către un organism la nivel naţional. Odată cu abandonarea controalelor stricte, în luna octombrie a anului trecut, numărul asistentelor medicale europene înregistrare pe piața de muncă din Marea Britanie s-a dublat.

Doar în primele cinci luni, aproape 1.500 de noi asistente medicale noi au sosit în Marea Britanie. Aproximativ 10%, adică 22.060 de medici atestaţi pentru a lucra în Marea Britanie, provin din Spaţiul Economic European, iar numai 1.862 din România şi 722 din Bulgaria, conform datelor Consiliului General al Medicilor, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-05-04

TAGURI: Marea Britanie, România, medici, Bulgaria, pacienți, asistenteComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image