2018-12-14 07:24


Șasiurile pentru noile modele Smart și Twingo se vor produce la Mioveni

 |  08:21
Șasiurile pentru noile modele Smart și Twingo se vor produce la Mioveni

Automobile Dacia va produce la Mioveni şasiuri pentru trei tipuri de automobile cu motoare electrice şi termice, cu două şi patru locuri, pentru uzinele Daimler din Franţa şi Renault din Slovenia, unde vor intra în producţie noile generaţii Smart şi Twingo, potrivit mai multor surse citate de Mediafax.

Noul  şasiu presupune o investiţie de 11,5 milioane de euro, care se derulează în perioada 2011-2013, iar liniile de fabricaţie vor fi montate în două clădiri deja existente.

Începerea producţiei de şasiuri pentru cele două grupuri auto este parte a unui parteneriat semnat anul trecut între Renault şi Daimler, care vizează dezvoltarea în comun de noi modele.  "Renault şi Daimler vor dezvolta în parteneriat un nou model Smart cu patru locuri şi urmatoarea generaţie Twingo. Maşinile vor fi diferite în materie de design, însă o caracteristică comună va fi sistemul unic de tracţiune pe roţile din spate. Modelele dezvoltate în parteneriat vor fi disponibile şi în variante electrice. Lansarea modelelor este planificată pentru anul 2013, iar uzina Smart din Hambach (Franţa) va produce versiunile cu două locuri, în timp ce la uzina Renault din Novo Mesto (Slovenia) vor fi asamblate cele cu patru locuri", a declarat anul trecut preşedintele grupului francez, Carlos Ghosn. Gama de vehicule produsă de Automobile Dacia este formată din şase modele - Duster, Sandero, Logan, Logan MCV, Logan Pick-Up şi Logan VAN. Automobile Dacia este parte a grupului francez Renault, iar anul trecut a înregistrat o cifră de afaceri 2,7 miliarde euro, în creştere cu 26,6% faţă de nivelul obţinut în 2009.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-03-14

Mai multe imagini:
Șasiurile pentru noile modele Smart și Twingo se vor produce la Mioveni
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...