2018-12-13 21:03


Assad a anunţat încetarea operaţiunilor militare în Siria

 |  13:11
Assad a anunţat încetarea operaţiunilor militare în Siria

            Preşedintele Siriei, Bashar al-Assad, i-a transmis secretarului general al ONU, Ban Ki-moon, că operaţiunile militare împotriva protestatarilor au fost „oprite”, potrivit unui purtător de cuvânt al ONU, citat de BBC.

Assad fusese îndemnat, în cadrul unei convorbiri telefonice cu Ban Ki-moon că „toate operaţiunile şi arestările în masă trebuie să înceteze imediat”. Anunţul făcut de preşedintele sirian survine la puţin timp după ce mai multe state occidentale au înăsprit măsurile împotriva regimului său. De cealaltă parte, activiştii care luptă împotriva regimului au declarat că cel puţin 20 de persoane şi-au pierdut viaţa miercuri.

Consiliul de Securitate al ONU va susţine o sesiune de urgenţă în cursul zilei de joi, în timp ce Consiliul ONU pentru Drepturile Omului se va întruni luni, la cererea tuturor celor 24 de membri ai săi, inclusiv Iordania, Kuwait, Qatar şi Arabia Saudită. Până în prezent, se estimează că aproape 2.000 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte câteva mii au fost arestate de la începutul revoltelor, în luna martie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-06-15
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...