2017-01-24 09:12


Atac armat în timpul slujbei într-o biserică nigeriană

 |  10:07
Atac armat în timpul slujbei într-o biserică nigeriană

Un atac armat, care a avut loc joi în timpul slujbei într-o biserică din nordul Nigeriei, s-a soldat cu 6 morți și 10 răniți. Incidentul este cel mai recent dintr-o serie de atacuri care provoacă temeri în legătură cu un conflict sectar pe teritoriul statului african.

''Atacatorii au început să tragă sporadic. Trăgeau prin ferestrele bisericii şi multe persoane au fost ucise, inclusiv soţia mea (…) Mulţi dintre membrii familiei mele care asistau la slujbă au fost de asemenea răniţi'', a afirmat pastorul Johnson Jauro, de la biserica Deeper Life, din Nasarawa, statul Gombe (nord). Incidentul este legat de avertismentul venit din partea unei secte islamiste violente, Boko Haram, publicat în presa locală marţi. Persoanele de religie creştină vor fi ucise dacă în trei zile nu părăsesc nordul majoritar musulman al Nigeriei, se preciza în avertisment.

În intenția a se ajunge la un conflict religios general în Nigeria, care are o populaţie de 160 milioane de locuitori, împărţită în două religii, grupul - sau facţiuni din cadrul grupului - doreşte să declanșeze represalii din partea creştinilor împotriva musulmanilor, explică unii analiști. Deși există comunităţi religioase mixte care trăiesc de obicei în pace, majoritatea creştinilor trăiesc în sud, iar musulmanii în nord.

În încercarea de a ţine în frâu insurgenţa crescândă a grupului Boko Haram, care a afirmat că doreşte aplicarea legii islamice, Sharia, pe teritoriul ţării, preşedintele Goodluck Jonathan a declarat stare de urgenţă în nord-est şi în alte două regiuni din Nigeria pe 31 decembrie.

Cu toate că, de la anunţul făcut de preşedinte, trupe înarmate şi tancuri patrulează în nord-estul Nigeriei, asociaţii creştine l-au acuzat pe acesta că nu depune suficiente eforturi împotriva ameninţării islamiste, ce poate declanșa un conflict susceptibil să degenereze într-un război civil sectar, scrie Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-10-13

TAGURI: atac, Nigeria, slijbă, bisericăComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image