2018-12-15 13:57


Atac cu 9 morţi la British Council din Kabul

 |  15:29
Atac cu 9 morţi la British Council din Kabul

            Institutul Cultural Britanic (British Council) din capitala Afganistanului a fost luat cu asalt de mai mulţi atacatori sinucigaşi în cursul dimineţii de vineri, relatează BBC.

În urma atacului şi-au pierdut viaţa opt poliţişti afgani şi un ofiţer de securitate străin, însă niciun cetăţean britanic nu a fost ucis sau rănit în urma atacului, au precizat autorităţile din Marea Britanie. Atacul asupra sediului British Council s-a desfăşurat în mai multe etape: mai întâi, un insurgent s-a aruncat în aer, în jurul orei locale 05:30, într-o intersecţie principală din oraş, supravegheată de forţele de ordine. Zece minute mai târziu, şoferul unei maşini-capcană a detonat explozibilul din vehicul după ce a lovit zidul care înconjoară sediul clădirii britanice. Martorii oculari au povestit că, ulterior, prin breşa făcută în zid, au fost văzuţi intrând cel puţin nouă insurgenţi. Aceştia purtau veste cu explozibili pentru a se arunca în aer, precum şi mitraliere şi muniţie care le-ar fi putut ajunge pentru o zi de luptă, relatează BBC.

Talibanii au revendicat atacul, pe care l-au descris ca un simbol al marcării independenţei faţă de Marea Britanie, în 1919. După ce militanţii au ocupat sediul British Council, forţele de securitate au înconjurat clădirea şi au anunţat că i-au lichidat pe atacatori. Tot personalul aflat în sediu a scăpat nevătămat după ce s-a refugiat într-o încăpere securizată construită special pentru prevenirea atacurilor teroriste. Forţele de ordine din Afganistan sunt în alertă maximă pentru a preveni alte atacuri legate de marcarea, pe 19 august, a 92 de ani de independenţă a ţării.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-06-27
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...