2017-01-17 07:10

ULTIMA ORA


Atac terorist dejucat la Goteborg

 |  17:00
Atac terorist dejucat la Goteborg

Poliţia suedeză a anunţat arestarea a patru persoane suspectate de organizarea unui atac terorist în oraşul Goteborg, informează BBC. Arestarea celor patru persoane a survenit după evacuarea galeriei de artă Roda Sten, în urma unei ameninţări cu bombă.

 

Peste 400 persoane se aflau prezente, sâmbătă seara, la inaugurarea unui festival de artă contemporană în cel de-al doilea oraş ca mărime din Suedia, în momentul în care forţele de ordine au evacuat locaţia. Poliţia a cercetat clădirea şi împrejurimile, însă nu a găsit urme de explozibili. Până acum, autorităţile nu au putut să precizeze dacă există vreo legătură cu comemorarea a 10 ani de la atentatele din 11 septembrie din Statele Unite.

Suedia a ridicat gradul de alertă teroristă anul trecut, în luna noiembrie, după ce a identificat o creştere a intensităţii activităţii unor membri listaţi ca făcând parte din grupări teroriste. În decembrie, un atacator sinucigaş a detonat o bombă în centrul capitalei Stockholm, în perioada sărbătorilor de iarnă, rănind două persoane.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-05-28Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image