2016-12-08 18:14

ULTIMA ORA


Atac terorist în Irlanda de Nord

 |  08:59
Atac terorist în Irlanda de Nord

Două explozii puternice au avut loc simultan în apropierea unei instituţii a statului şi, respectiv, a unui centru turistic, în Londonderry (sau Derry). Deflagraţiile au fost calificate de autorități ca parte a unui atac terorist.

Exploziile au avut loc la o distanţă de zece minute de mers pe jos una de cealaltă, mai precis lângă Departamentul de servicii de sănătate şi sociale şi, respectiv, lângă un centru turistic. Evitarea victimelor umane a fost posibilă datorită evacuării la timp a tuturor persoanelor din zonă, în urma unui avertisment telefonic anonim primit de autorități.

Deși Londonderry este cunoscut pentru sentimentele sale naţionaliste radicale, niciuna din organizaţiile extremiste nu şi-a asumat responsabilitatea pentru respectivul atac. Majoritatea locuitorilor doresc ieşirea Irlandei de Nord din componenţa Regatului Unit și reunificarea celor două Irlande. Acest atac a avut loc în contextul în care forţele de securitate britanice au dejucat un atentat la Ulster, unde geniştii au reuşit la timp să dezamorseze o bombă puternică amplasată în apropierea şcolii catolice Sf. Tereza, în vestul Belfastului, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-03-24

TAGURI: Londonderry, Irlanda_de_Nord, atac, explozii,Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Atac armat sângeros la o Universitate din Ohio Cel putin 7 persoane au fost impuscate si transportate la spital intr-un atac armat care a avut loc... 28 Noi 2016 | (0)
Atac cibernetic împotriva rețelei de calculatoare de la Comisia Europeană Rețeaua de calculatoare a Comisiei Europene a fost ținta unui atac informatic care a dus la... 25 Noi 2016 | (1)