2017-01-19 08:56

ULTIMA ORA


Atacatorul din Oslo a încercat să îşi explice faptele

 |  17:20

Anders Behring Breivik "este mai mult decât dornic să coopereze" cu anchetatorii, iar în cursul celui de-al doilea interogatoriu, care a durat aproape zece ore, a fost calm şi a încercat să-şi explice faptele, a declarat sâmbătă procurorul Pal-Frederick Hjort Kraby, citat de CNN.

Prima parte a interogatoriului de vineri s-a concentrat asupra primelor declaraţii făcute după arestare, cu o săptămână în urmă, a precizat el.

Ulterior, Breivik a fost interogat în legătură cu mişcările sale în zona sediului guvernului din Oslo, în timpul şi imediat după explozia bombei care a provocat moartea a opt persoane.

Hjort Kraby a afirmat că declaraţiile vor fi verificate pe baza înregistrărilor camerelor de supraveghere din zonă, iar poliţia va încerca să stabilească dacă Breivik a avut sau nu complici.

El a adăugat că şi persoanele care s-au aflat în legătură cu suspectul se află în atenţia anchetatorilor, precizând că Breivik va fi interogat probabil de mai multe ori în următoarele săptămâni.

Conform declaraţiilor avocatului său şi ale judecătorului, Breivik a recunoscut că a comis atentatul cu bombă de la Oslo, soldat cu moartea a opt persoane, şi atacul armat din insula Utoyea, dar nu a pledat vinovat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-09-01Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

IORDANA FERENT
31 Iul 2011

Oare mai este ceva de exp licat?!

Adauga un comentariu

Random image