2017-01-19 23:49

ULTIMA ORA


Atena: Mii de greci au manifestat împotriva noilor măsuri de austeritate

 |  12:57
Atena: Mii de greci au manifestat împotriva noilor măsuri de austeritate
Mii de greci au manifestat pentru a treia duminicăla rând în faţa Parlamentului din Atena, împotriva noului plan de austeritatepregătit de Guvern şi pentru a susţine un apel la grevă generală lansat pentrumiercuri.

Celpuţin 15.000 de persoane, potrivit poliţiei, s-au adunat în piaţa Syntagma, ceamai mare din capitală. Din cauza unui sfârşit de săptămână prelungit în Grecia,prezenţa a fost cu mult mai redusă în raport cu cei 100.000 de manifestanţiprezenţi duminica trecută.

Participanţiişi-au anunţat intenţia de a forma un lanţ uman în jurul Parlamentului miercuri,ziua grevei generale, când încep dezbaterile parlamentare privind planul deausteritate prezentat de Guvern.

PremierulGeorges Papandreou şi partidul său nu beneficiază decât de încrederea unuisfert din populaţie, potrivit unui sondaj publicat duminică.

Doar26 la sută din persoanele chestionate mai au încredere în Papandreou, potrivitanchetei Public Issue publicate de cotidianul Kathimerini. Acelaşi sondaj îlcredita în urmă cu o lună cu 34 de procente.

Guvernulvrea ca Parlamentul să aprobe o nouă serie de măsuri de austeritate menite săducă la economisrirea a 28 de miliarde de euro până în 2015.

Miide persoane manifestează de o lună împotriva acestor noi măsuri, considerate afi impuse din străinătate pentru a răspunde unei crize provocate de anii dehaos.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-12-17Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image