2017-01-21 12:50

ULTIMA ORA


Atentat împotriva lui Putin, dejucat de serviciile secrete ruse şi ucrainene

 |  09:41

Un atentat împotriva premierului rus Vladimir Putin a fost dejucat de către serviciile secrete din Rusia şi Ucraina după ce la Odesa, în sudul Ucrainei, a fost capturată o bandă de infractori, care erau daţi în urmărire internaţională.

Imediat după alegerile prezidenţiale, prevăzute să aibă loc în data de 4 martie, potrivit depoziţiilor făcute de membrii grupării teroriste (probabil la interogatorii), aceştia intenţionau să-şi pună în aplicare planul de asasinare a lui Putin, scrie Agerpres.

După o explozie într-un apartament din Odesa (sudul Ucrainei), în care o persoană a fost ucisă, complotul a fost descoperit de serviciile secrete ucrainene.  Ulterior, alte două persoane au fost arestate şi au afirmat că lucrează pentru liderul islamist Doku Umarov, inamicul numărul unu al Kremlinului.

Una dintre cele două persoane arestate, Adam Osmaiev, în vârstă de 32 de ani, cetăţean rus originar din Caucaz, a declarat că "pregătirile erau încheiate şi data era fixată pentru atentat: după alegerile prezidenţiale".

Mai mulţi explozibili au fost aduşi în avans la Moscova, iar Osmaiev a dezvăluit existenţa unor explozivi ascunşi în apropiere de bulevardul Kutuzovski, în centrul capitalei, pe unde circulă în mod regulat convoiul de autovehicule al lui Putin, conform oficialilor din cadrul FSB (serviciul secret rus) intervievaţi de televiziune.

Gruparea ar fi sosit în Ucraina din Emiratele Arabe Unite, prin Turcia, potrivit celui de-al doilea suspect arestat, cetăţeanul kazah Ilvi Pianzin.Membrii grupării urmau să se antreneze în Ucraina şi să pregătească bombe pentru a comite atentate la Moscova, culminând cu o tentativă de asasinare a lui Vladimir Putin.

Aparent în timp ce era interogat într-o secţie a poliţiei ucrainene, Pianzin a fost prezentat de televiziune. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Putin, a confirmat informaţia, dar a refuzat să facă vreun comentariu.

Deşi a decretat la începutul lui februarie sfârşitul atacurilor împotriva civililor în Rusia, Doku Umarov, liderul rebeliunii islamiste din Caucazul rus, care a revendicat mai multe atentate mortale la Moscova, într-o înregistrare video postată pe site-ul rebel cecen kavkazcenter.com, a făcut apel la continuarea atentatelor contra "oficialilor". "Operaţiunile speciale vor trebui îndreptate împotriva forţelor de securitate, serviciilor secrete şi oficialilor ipocriţi, care prin cuvinte şi acţiuni fac rău islamului şi sunt inamici ai lui Dumnezeu", a declarat atunci liderul islamist, potrivit Mediafax.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-08-13

TAGURI: atentat, Putin, Rusia, Ucraina, servicii_secrete, asasinare, FSBComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image