2017-01-17 15:12

ULTIMA ORA


Atentat kamikaze pe aeroporul din Moscova VEZI IMAGINI

 |  19:17
Atentat kamikaze pe aeroporul din Moscova VEZI IMAGINI
O explozie s-a produsluni în zona de sosire a zborurilor internaţionale, pe aeroportul Domodedovodin Moscova, a anunţat agenţia Interfax. Potrivit unei surse din poliţie,explozia a fost provocată de un atentat sinucigaş.

Bilanţulatentatului sinucigaş comis luni la aeroportul Domodedovo din Moscova a ajunsla 35 de morţi şi 130 de răniţi, a anunţat Ministerul rus al Sănătăţii Publice,citat de RIA Novosti în pagina electronică.

Potrivit Ministeruluipentru Situaţii de urgenţă, 51 de persoane au fost trimise la spitale dincapitala rusă.

Explozia s-a produs înzona de livrare a bagajelor de la terminalul pentru sosirea zborurilorinternaţionale.

Agenţia de presă RIANovosti evocă un dublu atentat sinucigaş la aeroportul Domodedovo, după ce maimulţi martori au declarat că doi terorişti s-au aruncat în aer când au începutsă apară pasagerii din zona de sosire a zborurilor internaţionale.

Autorităţile audeclarat că puterea uneia dintre explozii a avut echivalentul a cinci kilogramede TNT, iar bomba era umplută cu fragmente metalice pentru a face cât mai multepagube.

Angajaţii aeroportuluiau dărâmat zidul dintre zona principală a aeroportului şi cea de sosire azborurilor, pentru a le permite pasagerilor să evacueze locul vizat de atentat.

A fost declanşată oanchetă pentru comiterea unui atentat, potrivit Parchetului rus.

Un bilanţ anterior,anunţat de surse medicale, evoca moartea a cel puţin 23 de persoane.

Metroul şiaeroporturile Şeremetievo şi Vnukovo din Moscova au fost plasate subsupraveghere sporită, în urma exploziei.

"Din cauza a ceeace s-a întâmplat la Domodedovo, măsurile de securitate au fost consolidate petoate aeroporturile", a afirmat o sursă din poliţie, citată de Interfax.

Conform unei sursecitate de RIA Novosti, agenţi ai Ministerului de Interne şi ai serviciilor desecuritate (FSB) au fost trimişi la Domodedovo şi la celelalte aeroporturi dinMoscova, Şeremetievo şi Vnukovo.

Potrivit aceloraşisurse, prezenţa poliţiei a fost sporită şi la metroul din Moscova, care a fostîn ultimii ani ţinta mai multor atentate sinucigaşe. Ultimul a avut loc înmartie 2010 şi s-a soldat cu aproximativ 40 de morţi.

"La 16.32 (15.32,ora României), o explozie s-a produs în sala de sosiri la Domodedovo",potrivit unui comunicat al comitetului de anchetă.

"Sunt mulţirăniţi. Locul este plin de fum", a afirmat un martor citat de Itar-Tass.

Premierul rus,Vladimir Putin, a fost informat în legătură cu explozia. Preşedintele DmitriMedvedev a promis că va acorda asistenţă familiilor victimelor, adăugând că îşiamână vizita de Forumul Economic de la Davos, în Elveţia.

Agenţia de presă rusăRosbalt, citată de postul de televiziune Russia Today, a precizat că ServiciulFederal de Securitate (FSB) ştia că teroriştii plănuiau un atac iminent, darinformaţia sa era incompletă. Luni dimineaţă, FSB a căutat un posibil atacator,dar la Zelenograd, un oraş din apropiere de Moscova. FSB ar fi primitinformaţii duminică seara, după care un număr mare de poliţişti şi agenţi aiforţelor speciale au fost detaşaţi la Zelenograd pentru o operaţiune specială.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-06-20Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image