2017-01-19 17:25

ULTIMA ORA


Atentatul de la Moscova era prevăzut iniţial pentru noaptea de Revelion - presă

 |  16:19
Atentatul de la Moscova era prevăzut iniţial pentru noaptea de Revelion - presă

Atentatulde la Moscova era prevăzut, iniţial, să aibă loc în noaptea de Revelion, dar,din cauza exploziei accidentale a bombei, atacul a avut loc luni, pe aeroportuldin Domodedovo, potrivit cotidianului Moskovski Komsomoleţ, care citează sursedin cadrul serviciilor secrete.

Potrivitcotidianului, un grup de trei femei şi un bărbat, originari din Caucazul rus,pregăteau încă din noiembrie un atentat în Piaţa Manej, lângă Kremlin, înnoaptea de Revelion. Cotidianul subliniază că serviciile speciale ruse auprimit informaţii în acest sens la jumătatea lui decembrie.

"Asemeneainformaţii din partea FSB (serviciul federal de securitate) intervin destul defrecvent. Bineînţeles, ţinem cont de ele, dar ne amintim de fiecare datăpovestea copilului care strigă că vine lupul", a declarat un oficial dincadrul poliţiei, citat de publicaţie.

Dar,la 31 decembrie, cu câteva ore înaintea atacului de atunci, un mesaj primit pemobilul presupusei femei kamikaze, pe când încă se mai afla într-o casă dincartierul Kuzminki, la Moscova, ar fi activat detonatorul de la centura cuexplozivi pe care o avea asupra sa.

Ceitrei complici ar fi hotărât, atunci, să schimbe ţinta. "Atacul contraaeroportului a început să fie planificat imediat după eşec", a apreciatMoskocski Komsomoleţ.

"Potrivitserviciilor speciale, pregătirea actului terorist la Domodedovo a avut loc într-unapartament, la Zelenograd (în regiunea Moscovei)", continuă cotidianul.

"La20 ianuarie, cekiştii (agenţi din cadrul FSB) au efectuat o vastă operaţiune laZelenograd, cu scopul de a opri teroriştii, dar aceasta s-a terminat, ca deobicei, fără niciun rezultat", afirmă publicaţia.

Încăde luni, agenţia RIA Novosti a anunţat că serviciile ruse erau la curent cuiminenţa unui atentat şi menţiona explozia accidentală a bombei la Kuzminki, lasfârşitul lui decembrie.

Anchetatoriiruşi nu au dat, pentru moment, nicio informaţie asupra demersurilor lor, întimp ce mişcarea rebelă care subminează Caucazul rus figurează ca principalulsuspect în atentatul sinucigaş în care, luni, pe aeroportul Domodedovo, au fostucise 35 de persoane.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-07-12Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image