2019-03-18 18:32


Au fost reţinute 18 persoane pentru contrabandă

 |  11:03
Au fost reţinute 18 persoane pentru contrabandă

Autoritățile cercetează 18 persoane din nouă judeţe într-un dosar de contrabandă cu ţigări şi alcool. Suspecţii vor fi prezentaţi joi Tribunalului Argeş după ce autoritățile au emis ordonanţe de reţinere pe numele acestora.

„Cu privire la 18 învinuiţi din Argeş, Bucureşti, Vrancea, Ilfov, Constanţa, Prahova, Bistriţa-Năsăud, Mehedinţi şi Olt a fost luat măsura reţinerii pe o perioadă de 24 ore, aceştia urmând a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi arestare preventivă pentru 29 de zile”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Argeş, comisarul şef Dănuţ Dinu.

În urma unor percheziţii efectuate miercuri în Bucureşti și în alte nouă judeţe, au fost audiate 49 de persoane. Aceștia sunt suspectați de participarea la grupări specializate în fapte de evaziune fiscală şi tranzacţii cu produse accizabile.

„Din probatoriul administrat în cauză, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, s-a stabilit că în perioada octombrie 2010 - august 2011 învinuiţii au comis mai multe infracţiuni de evaziune fiscală, contrabandă şi deţinere în afara unui antrepozit fiscal sau comercializare pe teritoriul României a produselor accizate supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 de ţigarete, prejudiciul stabilit până în prezent fiind de 4.723.000 de lei”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş, potrivit Agerpres. Descinderile la domiciliile suspecţilor şi la sediile societăţilor comerciale administrate de aceştia, au scos la lumină nouă dispozitive pentru confecţionarea de ţigarete neautorizate, o instalaţie artizanală de producţie a băuturilor alcoolice spirtoase neautorizată, 13.000 de litri de alcool etilic, 230.120 de ţigarete fără banderolă de marcaj, aproximativ 400 de kilograme de tutun, suma de 120.000 de lei şi 38.700 de euro, toate bunurile şi sumele de bani fiind ridicate de autorități. S-a stabilit că membrii reţelei au produs şi comercializat, în perioada anchetei, circa 142.000 de litri de alcool etilic, conform cercetărilor întereprinse de autorități.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-02-01

TAGURI: contrabandă, țigari, percheziții
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...