2017-01-21 10:37

ULTIMA ORA


Au început înscrierile pentru bacalaureat. Vezi calendarul examenului

 |  14:30
Au început înscrierile pentru bacalaureat. Vezi calendarul examenului
Eleviidin clasele a XII-a şi a XIII-a se pot înscrie, de luni până vineri, laexamenul de bacalaureat sesiunea de vară, care va începe în 6 iunie cu probeleorale.

Înscrierea la bacalaureat are loc în perioada23 - 27 mai. Cursurile pentru elevii din clasele a XII-a şi a XIII-a vor fiîncheiate în 27 mai.

Examenulde bacalaureat va începe în 6-8 iunie cu evaluarea competenţelor lingvistice decomunicare orală în limba română, urmată în 8-10 iunie de evaluareacompetenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în 13-17 iuniede evaluarea compeţentelor digitale şi în intervalul 20-23 iunie de evaluareacompetenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Probelescrise de la bacalaureat încep în 27 iunie cu Limba şi literatura română, în 28iunie este progamată testarea la Limba şi literatura maternă, în 29 iunie va fisusţinută proba obligatorie a profilului şi în 1 iulie proba la alegere aprofilului şi specializării.

În3 iulie vor fi afişate rezultatele, în 4 iulie vor putea fi depuse eventualelecontestaţii, care vor fi rezolvate în 5 - 7 iulie, urmând ca în 8 iulie să fieafişate rezultatele finale.

MinistrulEducaţiei, Daniel Funeriu, afirma, în 6 mai, că la examenele de bacalaureat dinacest an nu se va mai copia şi avertiza că "dacă alţii nu vor fivigilenţi", ce s-a întâmplat în vămi se va întâmpla şi în educaţie.

"Începândde anul trecut şi continuând şi în acest an, vă asigur că nu se mai furastartul în viaţă şi nu se va mai copia la examenele de bacalaureat. Dacă alţiinu vor fi vigilenţi, ce aţi văzut în vămi veţi vedea şi în educaţie. Este unsemnal pe care doresc să îl transmit", a spus atunci Funeriu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-02-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image