2017-01-20 16:05

ULTIMA ORA


Audierile în dosarul preşedintelui CJ Argeş se vor relua joi

 |  09:57
Audierile în dosarul preşedintelui CJ Argeş se vor relua joi

Audierile în dosarul preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Argeş, Constantin Nicolescu, se vor relua joi, la Tribunalul Argeş. Nicolescu este singurul inculpat din acest dosar audiat până în prezent.

Preşedintele CJ Argeş este judecat pentru fapte de corupţie alături de Cornel Penescu, acţionar majoritar al SC PIC SA Piteşti, acuzat dare de mită în formă continuată, Gheorghe Nicuţ, fost primar al municipiului Curtea de Argeş, Călin Ioan Andrei, primar al municipiului Câmpulung Muscel, şi Ion Ştefan, primar al comunei Budeasa, acuzaţi pentru fraudarea fondurilor europene.

Nicolescu, la termenul anterior, din 10 ianuarie, a respins toate acuzaţiile pe care i le-au adus procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), iar audierea acestuia s-a desfăşurat la opt luni de la finalizarea rechizitoriului, după mai multe amânări procedurale. Acesta a susţinut că nu recunoaşte săvârşirea niciuneia dintre faptele reţinute în sarcina sa şi se consideră nevinovat, precizând că îşi menţine declaraţiile date pe parcursul urmăririi penale.

Pentru mai multe fapte de corupţie şi fraudare de fonduri europene, procurorii Serviciului Teritorial Piteşti al DNA au dispus, pe 18 mai 2011, trimiterea în judecată a preşedintelui CJ Argeş, Constantin Nicolescu. Acuzaţiile aduse se referă la folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, pentru obţinerea pe nedrept a fondurilor din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, cu consecinţe deosebit de grave, fals intelectual în legătură directă cu infracţiunea împotriva intereselor financiare ale CE, săvârşite în scopul de a ascunde comiterea sau în realizarea scopului urmărit printr-o asemenea infracţiune, luare de mită, toate în formă continuată, precum şi de instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice în scopul obţinerii pentru altul a unui avantaj patrimonial.

Programată cu începere de la ora 8,30, şedinţa de judecată va avea loc la Completul 3 Anticorupţie, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-01-17

TAGURI: Constantin_Nicolescu, audieri, ArgeşComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image