2018-12-15 02:27


Aur european pentru România la CE de taekwondo

 |  23:49
Aur european pentru România la CE de taekwondo

Sorin Miron, legitimat la CS Kwang-Gae Iaşi, s-a întors de la Campionatul European de taekwondo ITF cu noi medalii pentru sportul ieşean, a anunţat, miercuri, sportivul, care este şi preşedinte şi antrenor al grupării menţionate.

Ediţia din acest an a Europenelor a avut loc în perioada 20-23 octombrie, în Bratislava (Slovacia) şi a reunit la start 485 de sportivi din 30 de ţări. România a cucerit patru medalii de aur, trei de argint şi opt de bronz, ocupând locul 6 în clasamentul general.

Una dintre cele mai mari performanţe obţinute de lotul naţional de taekwondo al României în Slovacia a fost câştigarea cupei pentru 'Cea mai bună echipă de seniori a Europei', pentru a treia oară (2007, 2009, 2011). Din cele patru probe de concurs, echipa de seniori s-a clasat pe podium la trei dintre ele: aur la tehnici speciale, argint la spargeri forţă şi bronz la tehnică (tull).

De asemenea, la proba de luptă pe echipe, România s-a clasat pe locul 5. Alături de ieşeanul Sorin Miron, din echipa de seniori mai fac parte Marcel Miron şi Marius Ionicescu (Vaslui), Szilard Incze (Miercurea Ciuc), Cosmin Oprescu, Cristian Popa şi Arthur Meizel (Călan), Robert Szervaciusz (Cluj), Ionuţ Achim (Baia Mare) şi Tamas Molcsan (Oradea).

'Sunt foarte bucuros pentru rezultatele obţinute în Slovacia. Echipa României este cunoscută pentru rezultatele pe care le obţine an de an, dar câştigarea Cupei pentru cea mai bună echipă de seniori din Europa este un lucru deosebit. Se pare că anii impari ne poartă noroc. Am fost foarte aproape de titlul de campioni europeni şi la spargeri, dar după un baraj care a durat aproximativ două ore, Anglia a reuşit să puncteze la o probă de spargere cu piciorul, probă la care noi nu am mai spart şi am luat doar argint, ca şi anul trecut. Sperăm ca în 2012 să devenim campioni europeni şi la spargeri', a declarat Sorin Miron, centura neagră 1 DAN, preşedinte şi antrenor al Clubului Sportiv Kwang-Gae Iaşi, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-01-19
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...