2017-01-22 07:53

ULTIMA ORA


Austeritatea provoacă o criză umanitară în Grecia

 |  16:23
Austeritatea provoacă o criză umanitară în Grecia

Soluţia austerităţii începe să devină tot mai îngrijorătoare pentru Grecia, în condiţiile în care indicatorii macroeconomici relevă mai degrabă o înrăutăţire a situaţiei economice, scrie Washington Post.

Rata şomajului a crescut la 18,8%, faţă de 13,3% cât era în urmă cu un an, în timp ce ratele sinuciderilor, a crimelor şi cazurilor de infectare cu HIV ca urmare a folosirii intravenoase a drogurilor au crescut alarmant. Printre cele mai afectate sectoare de măsurile de austeritate se numără cel medical. Reducerea subvenţiilor, creşterea taxelor şi diminuarea bugetelor alocate sistemului de sănătate a generat o situaţie deosebit de gravă, într-o ţară care intră în cel de-al treilea an de criză severă. „Condiţiile din ţară s-au deteriorat într-atât, încât doctorii greci consideră că deja nu mai este vorba doar de o criză financiară, ci una umanitară”, susţine preşedintele Federaţiei Sindicale a Spitalelor din Grecia, Dimitris Varnavas.

În acelaşi timp, liderii europeni, în frunte cu preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, şi cancelarul german Angela Merkel au avertizat că următoarea tranşă de împrumut a Greciei este în pericol dacă guvernul de la Atena nu va continua implementarea măsurilor de austeritate pe care le-a asumat în schimbul primii sumelor de bani pentru a se salva de criza datoriilor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-12-11

TAGURI: austeritate Grecia, plan imprumut Atena, criza umanitara Grecia, economie crizaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image