2017-01-17 02:46

ULTIMA ORA


Austria vrea încă doi ani de restricţii pentru muncitorii români

 |  19:25
Austria vrea încă doi ani de restricţii pentru muncitorii români

Viena intenţionează să prelungească cu doi ani restricţiile de pe piaţa muncii pentru români şi bulgari, de teamă că apropierea geografică îi va determina pe aceştia să vină la muncă în Austria. Purtătorul de cuvânt al ministrului austriac al Protecţiei Sociale, Norbert Schnurrer, a declarat că "piaţa muncii din Austrianu este pregătită" pentru ridicarea restricţiilor pentru muncitorii români şi bulgari. Viena urmează să informeze Comisia Europeană cu privire la prelungirea restricţiilor la mijlocul lunii decembrie.

Comisarul european pentru ocuparea forţei de muncă, afaceri sociale şi incluziune, Laszlo Andor, consider însă că Austria nu are motive pentru a prelungi restricţiile pentru români şi bulgari, mai ales că piaţa austriacă a muncii stă foarte bine, potrivit datelor Eurostat. Astfel, în luna septembrie, rata şomajului în Austria era de 3,9%, mult sub media Uniunii Europene - 9,7%, iar în cazul tinerilor rata era de 7,1% faţă de 21% la nivelul UE.

În prezent, zece state membre (Belgia, Germania, Irlanda, Franţa, Italia, Malta, Olanda, Austria, Luxemburg şi Marea Britanie) restricţionează accesul muncitorilor români şi bulgari.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-12-07Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image