2017-01-21 12:43

ULTIMA ORA


Autocar românesc, blocat din cauza zăpezii pe teritoriul Bulgariei

 |  10:39
Autocar românesc, blocat din cauza zăpezii pe teritoriul Bulgariei

Un autocar care face curse între Turcia şi România şi în care se află 19 români a rămas înzăpezit în Bulgaria, la câteva sute de metri de Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, pentru deblocarea drumului intervenind un utilaj trimis de la Constanţa, potrivit Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor Gărzii de Coastă Constanţa, autocarul a rămas înzăpezit marţi dimineaţă, în jurul orei 04.30, la aproximativ 200 de metri de Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche.

Reprezentanţii Gărzii de Coastă Constanţa au intervenit pe lângă autorităţile de frontieră bulgare pentru a permite unui utilaj de deszăpezire din România să deblocheze drumul.

După primirea acceptului, utilajul sosit de la Primăria localităţii Limanu a început să acţioneze în jurul orei 07.30 pe teritoriul Bulgariei, a declarat purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanţa, Marius Niculescu.

El a mai spus că după ce autocarul va ajunge în vamă operaţiunile de trecere a frontierei vor fi urgentate, pentru reducerea timpilor de staţionare fiind suplimentate efectivele de control.

"De asemenea, pasagerii vor fi aşteptaţi cu ceai cald şi cafea", a mai spus Marius Niculescu.

La sfârşitul săptămânii trecute, alte două autocare care fac curse între Constanţa şi Istanbul şi în care se aflau 30 de cetăţeni români au rămas înzăpezite în Bulgaria, mai bine de o zi, la mai puţin de 30 de kilometri de graniţa cu România. Acestea au reuşit să ajungă în ţară sâmbătă la prânz, tot după ce în sprijinul lor a intervenit un utilaj de deszăpezire de la Primăria Limanu. În cursul aceleiaşi acţiuni au fost salvaţi şi şase cetăţeni români care se aflau în două autoturisme blocate în nămeţii din apropierea localităţii Durankulak. De altfel, autorităţile de frontieră române şi bulgare au convenit încă de joi să se permită reciproc accesul pentru efectuarea operaţiunilor de deszăpezire şi salvare a cetăţenilor şi mijloacelor de transport blocate în zona de competenţă, pe distanţa de maximum 15 kilometri, în funcţie de situaţia existentă şi solicitări.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-07-29

TAGURI: autocar romanesc, blocatComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

ANCA
31 Ian 2012

Destepti bulgarii,nimic de zis. Isi fac deszapezirea cu utilajele si pe cheltuiala romanilor, deoarece nu cred ca au platit motorina si uzura utilajului romanilor. A, si ca sa ramanem in tonul zilei :"precis ca de vina e Basescu si guvernul criminal" ca a nins teribil in Bulgaria si ca pe bulgari i-a durut in cot de plimbaretii din Romania !

Adauga un comentariu

Random image